Moderní kanadská architektura a dřevo

Moderní kanadská architektura a dřevo
Botanická zahrada - VanDusen Botanical Gardens Visitor Centre  Hlavní vstup do návštěvnického centra botanické zahrady. Zahrnuje 71 unikátních střešních panelů, prefabrikované i integrované mechanické, elektrické a akustické systémy.
Botanická zahrada - VanDusen Botanical Gardens Visitor Centre  Atrium se speciálním kruhovým střešním oknem v nejvyšším bodě vstupní haly (okulus).
Botanická zahrada - VanDusen Botanical Gardens Visitor Centre  Konstruktéři vyvinuli nový typ univerzálního panelu u sloupu tak, aby vyhověli náročnosti rozdílné geometrie speciální „free-flowing" střechy.
Botanická zahrada - VanDusen Botanical Gardens Visitor Centre  Návštěvnické centrum botanické zahrady VanDusen je příkladem stavby, která je postavena v souladu s konceptem trvalé udržitelnosti. Typické jsou zde například rostlinami osázené střechy, speciální hliněné zdi či přírodní ventilace a konstrukce z dřevěných trámů.
Foto: Perkins + Will / Foto: Nic Lehoux
Věra Tůmová
1. 3. 2013 22:00

Dřevo je v Kanadě tradiční stavební materiál. Využívá se často při výstavbě soukromých rezidencí, objektů ve veřejném prostoru i u budov pro sportovní, výzkumné a další účely. Prohlédněte si, jak s tímto materiálem pracuje čtveřice prestižních kanadských architektonických ateliérů. Jejich projekty pro Aktuálně.cz exkluzivně vybral lesnický a dřevařský specialista z Kanady Dalibor Houdek.

 

Právě se děje

Další zprávy