Známe nejprodávanější auta v Evropě za prvních sedm měsíců letošního roku. Škoda si mírně pohoršila

Společnost Focus2move zveřejnila statistiky nejprodávanějších aut na území Evropy.
1. Ve statistikách za celý rok 2016 a za prvních sedm měsíců letošního roku se na první příčce nic nezměnilo. V Evropě je nejprodávanější Volkswagen Golf, přitom v Česku se aktuálně drží na páté příčce. V Evropě se zatím prodalo 319 000 aut.
2. Také dvojka na trhu je stejná jako za rok 2016, je jím Volkswagen Polo. Letos v srpnu přichází na trh nová, v pořadí už šestá generace.
3. Třetí příčku obsadil Renault Clio. Ten prošel v roce 2016 modernizací. Už teď je jasné, že automobilka bude na konci roku s prodejními výsledky spokojená, zatímco za rok 216 prodala v Evropě 204 672 aut, za prvních sedm měsíců letošního roku to je zatím 226 606 kusů.
4. Ford Fiesta letos v létě přišel v nové generaci. V evropské statistice prodejů se drží na čtvrté příčce. Test nové, v pořadí už osmé Fiesty, si přečtěte
Foto: iStock
Eva Srpová Eva Srpová
1. 9. 2017 6:47
Společnost Focus2move pravidelně zveřejňuje statistiky nejprodávanějších aut v Evropě. Její čísla sbírají data z největšího počtu trhů, zahrnují prodejní výsledky také třeba z evropské části Ruska a také z balkánských zemí. Přinášíme seznam 25 nejprodávanějších aut za prvních sedm měsíců letošního roku. Škoda v něm má dva modely, Octavii a Fabii, přičemž oba si ve srovnání s loňským rokem zatím vedou hůř.

Žebříček nejprodávanějších aut v Česku se od toho evropského liší. Zde na prvních příčkách dominuje Škoda. Na podrobnou statistiku se podívejte sem.

 

Právě se děje

Další zprávy