Zločince budou policisté chytat i v autech Hyundai

Radek Pecák Radek Pecák
18. 12. 2012 6:24
Všechna auta jsou stříbrná s modrožlutými reflexními prvky
Foto: Hyundai

Policisté a prezident mají jezdit v autech domácí výroby. Tedy samozřejmě v případě, že ta konkrétní země nějaké automobily vůbec produkuje.

V Česku zatím platilo, že drtivou většinu vozového parku Policie ČR obsadila auta od domácí Škody Auto a prezident Václav Klaus býval v superbu vídán jen málokdy. Dálniční policie pak využívá i model Volkswagen Passat.

Nyní budou policisté usedat při výkonu služby i do další značky aut - Hyundai. Tato značka uspěla ve výběrovém řízení na dodávku sedmi aut nižší střední třídy a tří terénních aut.

Hyundai v soutěži uspělo s automobily ix20 a ix35. Tedy s auty, které montují dělníci v severomoravských Nošovicích.

Pod kapotou jsou benzinové motory

Policie již převzala sedm  aut ix20 s benzinovými motory 1,4 CVVT. Výkon tohoto vozu je 66 kW a maximální rychlost 167 kilometrů v hodině.

SUV iX35 pohání benzinový čtyřválec o zdvihovém objemu válců 1998 cm3. Výkon agregátu je 120 kW. V případě potřeby se točivý moment přenáší na všechna čtyři koly díky systému WIA Magna.

Tento vůz zrychluje z nuly na stokilometrovou rychlost se dostane za 10,4 sekundy. Zrychlování se zastaví po dosažení hodnoty 184 kilomerů v hodině.

Všechny automobily mají klasickou policejní výbavu, včetně majáku a na stříbrné karosérii jsou obvyklé modrožluté reflexní prvky.

 

Právě se děje

Další zprávy