Zasloužil by si titul nejlepšího dieselu současnosti? Kombík od BMW umí nemožné, je rychlý i úsporný

Má všechno, aby splnil roli luxusního výkonného rodinného auta. Je prostorné, rychlé, kvalitně postavené a s relativně rozumnou spotřebou.
Kombík od BMW řady 5 spojuje několik věcí naráz - má špičkové jízdní vlastnosti, může být nabitý technologiemi, dostal vynikající motory, a navíc umí být i praktický.
Není to ale samozřejmě auto pro ty, kteří hledají rodinné auto za lidovou cenu. Nejlevnější pětka, konkrétně model 520i se čtyřválcem o výkonu 134 kW, vyjde minimálně na 1 383 000 korun.
Aktuálně.cz testovalo verzi z opačného ranku, konkrétně model M550d xDrive. Označení M poukazuje na to, že je to de facto "malé emko", tedy vůz, který se parametry přibližuje ikonické sportovní variantě M5.
BMW má v portfoliu takové verze dvě, jednak M550i, tedy s osmiválcovým motorem laděným sportovní divizí, a pak zmíněné M550d, to lze ale na rozdíl od M550i zvolit i jako kombík, tedy Touring.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
13. 3. 2018 6:49
S nadsázkou se dá říci, že jde o auto výkonné skoro stejně jako vrcholná M5, avšak mnohem úspornější. BMW řady 5 se nabízí s fantastickým naftovým motorem, který se poprvé představil v mnichovské vlajkové lodi, tedy řadě 7. Vyzkoušeli jsme ho.

Pokud byste si rádi přečetli podrobný test řady 5, publikovali jsme ho zde.

 

Právě se děje

Další zprávy