Z Los Angeles vyjíždí do světa nová Toyota RAV4

Tomáš Rybecký
9. 12. 2012 23:51
Čtvrtá generace kompaktního SUV Toyota si odbyla světovou premiéru v Los Angeles
Foto: Toyota

Legenda a zakladatelka segmentu kompaktních SUV Toyota RAV4 se dočkala své čtvrté generace. V roce 1994 byla Toyota RAV (Recreational Active Vehicle) prvním terénním vozem určeným do města. Během tří generací se od roku 1994  Toyoty RAV4, prodávané ve více než 150 zemích, prodalo přes 4,5 milionu těchto vozů, z toho přes 1,2 milionu na evropských trzích.

Základní rysy vozu zůstaly zachovány. Karoserie působí dynamickým dojmem a stejně jako u předchůdců se směrem dozadu zužuje. Široká maska, nárazníky i boky vozu nevytvářejí jen svalnatý dojem, ale jsou také významnými ochrannými prvky při jízdě v terénu. Terénní vzhled naopak oslabuje přemístění náhradního kola ze zadních dveří, které jsou nyní výklopné nahoru, na dno zavazadelníku. Jeho délka se zvětšila a objem se zvýšil na celkových 547 litrů.

Zcela nový design prostorného interiéru umocňuje charakteristickou praktičnost modelu RAV4. Přístrojová deska je orientovaná hlavně na řidiče a společně s celým interiérem provedená ve vysoce kvalitních materiálech. Veškeré podsvícení přístrojů a ovládacích prvků je nyní v čistě modrém barevném tónu.

Toyota RAV4 nabízí vznětové i zážehové jednotky o objemu od 2,0 do 2,5 l. Emise stávajících motorů díky úpravám poklesly v průměru o 12 %.

 

Právě se děje

Další zprávy