Virtuální auto. BMW propojuje virtuální a reálný svět

Tomáš Rybecký
5. 9. 2013 10:00
Německá automobilka vytvořila koncepční vůz speciálně pro hru Gran Turismo 6
Foto: BMW

Legendární závodní hra Gran Turismo, známá stále reálnějším herním prostředím, se dočkala již šestého dílu. Ve hře určené pro platformu PlayStation se představí i speciální koncept BMW.

Pro BMW se jedná o jedno z prvních angažmá v herním průmyslu, v němž se vozy mnichovské automobilky dosud objevovaly jen velmi zřídka. Pro mnohokrát oceňovanou hru, která letos slaví 15 let od svého vzniku, si BMW připravilo futuristický koncepční vůz Vision Gran Turismo. Sportovní kupé připomíná sportovní geny automobilky a propojuje je s volností virtuálního světa.

Vůz byl sice navržen výhradně pro hru, avšak s využitím všech závodních zkušeností automobilky. Aerodynamika, obratnost a přesné ovládání tak pilotům na virtuálních závodních tratích umožní dosahovat výborných časů.

Virtuální koncepční vůz BMW Vision Gran Turismo je první viditelnou strategií automobilky s větším zapojením do herního průmyslu. Chce tak postupně umožnit zájemcům vyzkoušet si stávající i legendární vozy z historie BMW ve virtuálním světě.

Spoluprací s PlayStation a hrou Gran Turismo je známý také Nissan, který naopak přenáší závodníky od konzolí za volant skutečných supersportů.

 

Právě se děje

Další zprávy