Vstupenka do světa závodů. Poprvé s Čechy

Tomáš Rybecký
23. 5. 2013 12:00
Nissan spouští další ročník GT Academy

Od volantu připojeného k počítači k volantu ve skutečném závodním voze. To umožňuje již pátý ročník úspěšné GT Academy, pořádané ve spolupráci Nissan a PlayStation, kterého se poprvé budou moci zúčastnit i soutěžící z České Republiky a Slovenska.

GT Academy letos přináší více taháků a organizátoři očekávají rekordní účast. Online část soutěže závodníci absolvují v exkluzivní demoverzi hry Gran Turismo®6, na kterou čekají fanoušci po celém světě.

Závodníci, kteří zdolají virtuální trať nejrychleji ze všech soutěžících ve své zemi, a vítězové z veřejných akcí, jichž proběhne celá řada, poměří své síly v národních finále. Tím se uzavře virtuální část soutěže GT Academy. Další kolo se již odehraje na skutečné závodní dráze ve sportovních vozech Nissan.

Národní šampióni obdrží pozvánku na velké mezinárodní finále na okruhu v Silverstonu, kde se již tradičně koná tréninkové soustředění GT Academy. Účastníci zde absolvují neuvěřitelně intenzivní a propracovaný tréninkový program pro jezdce, který patří k nejlepším přípravným akcím svého druhu na světě.

Ti nejlepší z nejlepších pak získají hlavní cenu - možnost účastnit se po celou sezónu vrcholných soutěží ve voze Nissan GT-R GT3 Nismo, stejně jako vítězové předchozích ročníků. Lucas Ordoñez (vítěz z roku 2008) a Jann Mardenborough (vítěz z roku 2011) se dokonce chystají na letošní 24hodinový závod v Le Mans.

Podrobné informace o přihlašování do soutěže GT Academy 2013 jsou k dispozici například na adresách www.facebook.com/GTAcademy, http://eu.gran-turismo.com a www.twitter.com/GTAcademy.

 

Právě se děje

Další zprávy