Už také Maserati nabídne SUV. Premiéra se odehraje v Ženevě, hned poté začne prodej

Radek Pecák Radek Pecák
22. 2. 2016 9:35
Automobilka s trojzubcem ve znaku očekává, že sportovně-užitkový vůz podstatně navýší současné prodeje jejích vozů. Konkurovat chce například obdobně zaměřeným vozům značky Porsche.
Design auta není vůbec překvapivý.
Design auta není vůbec překvapivý. | Foto: Maserati

Dieselový šestiválec se stane základní motorizací v případě prvního SUV značky Maserati. To ponese jméno Levante a svoji výstavní premiéru zažije již příští týden na ženevském výstavišti v rámci jarního evropského autosalonu.

V této verzi vůz, který bude mít samozřejmě stálý pohon všech kol, pojede maximální rychlostí 230 kilometrů v hodině, a z nuly na stovku se rozjede během 6,9 sekundy.

Výkonnější budou samozřejmě verze, kterým se do nádrže tankuje benzin. Třílitrový přeplňovaný šestiválec se bude nabízet ve dvou výkonnostních stupních, přičemž ten slabší postačí na udělení maximální rychlosti 243 a ten silnější 264 kilometrů v hodině.

Foto: Maserati

V budoucnosti se má v ceníku objevit ještě varianta s osmiválcem naladěným na 560 koňských sil.

Motory budou spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Prodej vozu začne v Evropě krátce po ženevské premiéře, kde také značka hodlá odtajnit další technické informace. Zákazníci by si tedy z autosalonů mohli odvézt první vozy ještě během letošního jara.  

 

Právě se děje

Další zprávy