Tři desítky motorek soutěží o titul Motocykl roku v ČR

Radek Pecák Radek Pecák
7. 2. 2011 3:30
auto

O tom, kdo vystřídá loňského vítěze ankety Motocykl roku v ČR v letošním roce, může veřejnost rozhodovat až do 8. dubna.

V tento den se totiž začnou sčítat hlasy lidí, kteří letos vybírají z 30 strojů.

Přihlášené motocykly odborná porota tradičně rozdělila do šesti kategorií (skútry a mopedy, endura včetně cestovních, naked bikes, cestovní silniční motocykly, choppery, sportovní silniční motocykly). V každé kategorii bude zvolen její vítěz. Navíc motocykl, který získá absolutně nejvíce hlasů, se stane Motocyklem roku 2011 v České republice. 

Nejsilněji jsou letos obsazeny kategorie naked bikes neboli naháčů a endura včetně cestovních, kde v každé je 8 přihlášených kandidátů. Vítěze v jednotlivých kategoriích stejně jako Motocykl roku 2011 v ČR zvolí dvě skupiny hodnotitelů. Tou první je veřejnost, což jsou vlastně uživatelé motocyklů, tou druhou je odborná porota jmenovaná vyhlašovatelem. Hlasy se nakonec sečtou.

V posledních dvou ročnících ankety zvítězily stroje značky BMW. V roce 2009 BMW R 1200 GS Adventure a vloni  BMW S 1000 RR.

Hlasovat lze jednak prostřednictvím kupónů, které jsou otištěny v partnerských médiích, a také na internetových stránkách soutěže motocyklroku.cz

 

Právě se děje

Další zprávy