Tesla Model 3 je rychlejší, dojede dál a není nejdražší. Srovnali jsme ji s ostatními elektromobily

Jan Markovič Jan Markovič
9. 8. 2017 11:13
Až přijede Tesla Model 3 do Česka, bude bojovat o přízeň řidičů s osmi konkurenčními elektromobily. Na rozdíl od luxusních modelů X a S ale už mezi ně zapadne cenou, blížit se bude i podobným dojezdem. Porovnali jsme třetí Teslu s aktuální nabídkou elektrických aut na českém trhu. V grafice se dočtete, jaké zbraně si na ně připravila.
Foto: Aktuálně.cz

Cena

Cena je většinou jedním z nejdůležitějších faktorů při rozhodování řidičů o nákupu nového auta. Přesná suma, za kterou se auto bude prodávat v Česku, zatím známá není. Odhaduje se ale na tři čtvrtě milionu korun bez daně, což by dělalo 907 500 korun s daní.

Foto: Výrobci

Jde o základní model, který se v USA prodává za 35 tisíc dolarů, což je 777 700 korun bez daně (941 017 korun). V takovém případě by se Model 3 vyjma svých sourozenců dostal mezi nejdražší elektromobily na trhu, ale na první pozici by nebyl.

Foto: Aktuálně.cz

Nejdražším elektromobilem na českém trhu (mimo Teslu) je aktuálně Mercedes-Benz B 250 e, který se prodává za 1 020 030 korun. Tesla by ale zřejmě víc bojovala s Volkswagenem e-Golf, který se prodává v nové variantě s prodlouženým dojezdem za 959 900 korun.

Foto: BMW

Úhlavním nepřítelem bude samozřejmě také BMW i3, jeden z nejúspěšnějších elektromobilů v Evropě. Ten vyjde ve verzi s delším dojezdem na 969 800 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy