Škoda Auto otevřela obří sklad. Je na něm největší logo

Radek Pecák Radek Pecák
9. 4. 2013 9:50
Všechny díly pro servisy Škoda po celém světě se od pondělí distribuují z nového centra
Foto: Škoda Auto

Mladá Boleslav - Všechny díly, které potřebují servisy Škoda po celém světě, se již distribuují z nového Škoda Parts Centra. Do provozu jej společnost Škoda Auto uvedla v pondělí večer.

Součástí je i nejvyšší budova v Mladé Boleslavi - plně automatický regálový sklad vysoký 41 metrů. Hala měří přes sto metrů na délku a přes padesát metrů na šířku. Do regálů lze uložit nad sebe 26 kontejnerů až do výšky 38 metrů.

Na průčelí má každou noc svítit největší logo Škoda na světě. Jeho průměr je 12 metrů.

Škoda Parts Centrum je jedním ze tří evropských centrálních skladů koncernu Volkswagen. „Do roku 2018 náš sortiment dílů a příslušenství rozšíříme o 50 procent na 214 000 položek," říká Roman Havlásek, vedoucí oddělení Škoda Originální díly a příslušenství.

Do nového centra automobilka investovala zhruba 31,8 milionu eur.

Do regálů palety s díly zajíždějí samy.
Do regálů palety s díly zajíždějí samy. | Foto: Škoda Auto

"Zásobujeme odsud přímo všechny naše značkové servisy v Česku a na Slovensku. Pokud si objednají díl do 18. hodiny, garantujeme jim, že jim ho do osmi hodin ráno následujícího dne dodáme až k nim," slibuje Havlásek. Do skladů evropských dovozců škodovek jsou díly dodávány do 24 hodin od objednání, déle to pochopitelně trvá do Indie a dalších vzdálených destinací.

Dodávky originálních dílů a příslušenství se připravují a expedují 24 hodin denně. V třísměnném provozu vyřídí na 500 zaměstnanců v průměru 25 000 objednávek denně. Každý den se do více než 100 zemí dodá zhruba 9500 sortimentních položek. Kromě dílů na modely Škoda se odtud rozvážejí díly také pro české značkové opravny vozů Audi, Seat a Volkswagen.

Každý den do skladu přijede zhruba 40 kamionů, které přivážejí díly pro skladování.

 

 

Právě se děje

Další zprávy