Co mají společného Tatra a Mercedes? Neuvěříte, jaká auta sdílejí světla nebo volant

Co mají společného Tatra a Mercedes? Neuvěříte, jaká auta sdílejí světla nebo volant
MG XPower SV je tak trochu zapomenutý supersport z doby, kdy MG Rover spěl nevyhnutelně ke krachu. Vývoj začal počátkem tisíciletí, kdy Britové koupili italskou automobilku Qvale. Pozdější výroba 82 kusů tak probíhala v Itálii, není se proto co divit, že spousta dílů kupé s osmiválcem Ford pochází z fiatů.
V roce 1991 šlo o nejrychlejší produkční auto na světě. Jaguar XJ220 s dvakrát přeplňovaným šestiválcem pohánějícím zadní kola je dodnes fascinujícím autem na úrovni Bugatti Veyron a dalších supersportů. I tento dnes vyhledávaný sběratelský supersport ale má díly z obyčejného citroënu. Podívejte se dobře na zpětná zrcátka.
Dostal je ovšem také první Range Rover, když začátkem 80. let přišel sériově s pěticí dveří. Bylo to v době, kdy se Marina už nevyráběla, přesto její kliky přežily až do poloviny 90. let, kdy produkce prvního Range Roveru skončila.
Lancia Thesis totiž rozhodně také nebyla obyčejná, nicméně prodejního úspěchu se nikdy nedočkala. O to více překvapí, že si někdo vybral díl právě z italské luxusní limuzíny. Zobrazit 41 fotografií
Foto: Mercedes-Benz
Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 7. 2024 5:51
Že mají volkswageny, škodovky a seaty společné díly, není ničím překvapivým. Když se ale stejné ovládání klimatizace objeví v Roveru a Pagani Zonda, pro leckoho to překvapením být může. Vybrali jsme proto některá auta, u nichž sdílení dílů možná nečekáte. A nejde o techniku, ale čistě o díly karoserie nebo interiéru.
 

Právě se děje

Další zprávy