Renault bere trh útokem. Dalším v řadě novinek je Talisman

Radek Pecák Radek Pecák
8. 7. 2015 6:37
V letošním roce již přitom francouzská značka uvedla na trh Kadjar a novou generaci velkoprostorového vozu Espace.
Nový Renault Talisman.
Nový Renault Talisman. | Foto: Renault

Praha - Francouzská automobilka Renault hodlá letos a v příštím roce podstatně obměnit a rozšířit řadu svých osobních automobilů. Taková modelová ofenzíva nemá v její historii obdoby.

Letos už tato značka na český trh stihla uvést dvě novinky - novou generaci velkoprostorového vozu Espace a Kadjar, který lze označit pojmem crossover nebo také SUV. A chystají se další nová auta.

K urychlení vývoje nových vozů pomáhá také zavedení nové podvozkové plošiny. Tu kromě Renaultu využívá i alianční partner Nissan.

Poslední oznámenou novinkou tohoto výrobce je vůz Talisman. Ten nastoupí na místo Laguny. I když to značka pochopitelně nekomentuje, jméno Laguna se rozhodla odložit zejména kvůli nepříliš dobré pověsti první generace vyráběné od roku 1994.

Auto bude mít oficiální premiéru na autosalonu ve Frankfurtu a pak bude postupně uváděno na trhy v jednotlivých zemích. Ve výbavě budou obdobné prvky jako v novém voze Espace, tedy například i řiditelná zadní náprava.

Přijde i Alpine

Důležitější modely z hlediska objemu prodejů přijdou na řadu v dalších měsících. Na přelomu roku to podle zdrojů online deníku Aktuálně.cz bude nová generace Mégane, což je konkurence pro Volkswagen Golf či Opel Astra, a příští rok bude na řadě mimo jiné klasické středně velké SUV. I zde se dá očekávat nové jméno, protože nyní nabízený Renault Koleos si velkou oblibu nezískal.

Kromě toho chystá mateřský Renault dále posílit pozici současné Dacie. Pro ni nedávno připravil městské SUV Kwid a také pick-up.

Další oblastí, kam chce Renault napřít své síly, jsou sportovní vozy. Prvním modelem oprášené značky Alpine bude malé kupé s klasickou koncepcí - tedy motorem vpředu a poháněnými zadními koly. Motor má disponovat výkonem 300 koňských sil.

 

Právě se děje

Další zprávy