Průvodce ojetými Jaguary: Které modely jsou nejspolehlivější a které naopak rizikové?

Lukáš Vaverka
13. 1. 2019 7:31
Jaguar je značka, která skýtá pestrý výběr klasických aut a youngtimerů. Nabídka na trhu je vcelku široká, z čeho vybírat je i doma v Česku, což se třeba o autech italských značek říct nedá. Přitom jsou Jaguary pro mnohé zákazníky přece jen o něco atraktivnější než srovnatelné modely Mercedesu nebo BMW. Připravili jsme pro vás stručný návod pro základní orientaci mezi jednotlivými modely, který vám může usnadnit počáteční fáze úvah a výběru.

Jsou Jaguary hodně složité na opravy? Jak moc podléhají korozi? A které modely jsou nejrizikovější z hlediska poruchovosti? Čtěte v galerii.

Foto: Jaguar

Většině Jaguarů je společných několik podstatných vlastností. Především je to složitá konstrukce náprav, která poskytuje vynikající jízdní projev, jsou ale také drahé a velmi pracné na údržbu.

Všechny Jaguary od 60. let do moderní doby kombinují lichoběžníkovou nápravu vpředu se složitým systémem zadního zavěšení, které se dokonce celá desetiletí až do 90. let vyznačovalo čtveřicí tlumičů a kotoučovými brzdami u diferenciálu. Kdokoliv, kdo má základní technickou představivost, dokáže odhadnout, jak komplikované je na takovém zavěšení cokoliv opravovat.

 

Právě se děje

Další zprávy