Prohlédněte si nejprodávanější traktory v Česku. Kraluje jim Zetor, daří se i John Deeru

Německý Deutz-Fahr v Česku loni prodal 138 traktorů.
Zetor (677 prodaných kusů) - Na domácím trhu se nejlépe daří známé brněnské značce. Aktuálně nabízí čtyři řady traktorů, od nejmenšího Major, Proxima, Forterra až po nejsilnější Crystal se šestiválcovým motorem.
John Deere (466 prodaných kusů) - Americký výrobce známý podle své typické zelené barvy má široké portfolio modelů. Patří k nejúspěšnějším značkám na světě, v Česku mu patří druhé místo.
New Holland (392 prodaných kusů) - Další americký výrobce, který dnes spadá pod křídla koncernu CNH Industrial (firma vlastní i značku Case IH). Samotná značka New Holland v roce 2015 oslavila své 120. výročí, což znamená, že je jedním z nejstarších výrobců zemědělské techniky na světě.
Case IH (262 prodaných kusů) - Také Case IH pochází z USA, vyrábí celou řadu traktorů a kombajnů. V nabídce jsou i pásové stroje QuadraTrac o výkonu až 692 koní.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
5. 2. 2018 7:09
Sdružení dovozců automobilů zveřejňuje i statistiky prodejů značek traktorů. Z nich vyplývá, že v roce 2017 byl nejúspěšnější Zetor. Na českých polích ale najdete i hodně strojů John Deere nebo New Holland. Projděte si desítku nejprodávanějších v následující fotogalerii.
 

Právě se děje

Další zprávy