Odlište se! Peugeot otevřel designové studio

Tomáš Rybecký
25. 6. 2012 6:56
Automobilové inspirace Peugeot v rámci projektu Design Lab uplatní i v jiných oborech
Foto: Aktuálně.cz

Peugeot otevřel celosvětový projekt Design Lab určený pro zákazníky mimo automobilový průmysl. Jedním z cílů Peugeot Design Lab je vývoj produktů a služeb v různých odvětvích mimo automobilový průmysl. V těch tým Design Lab využívá své zkušenosti z vývoje automobilů.

O krok vpředu

„Výzva, která stojí před automobilovými designéry, je ambiciózní: být o krok dopředu před stále vyššími požadavky na kvalitu, bezpečnost a vybavení a současně připravovat designový náskok díky inovačnímu, svůdnému a odlišujícímu se styl," uvedl na toto téma ředitel Design centra Peugeot GIlles Vidal.

Kromě vývoje novinek se Design Lab zaměřuje také na komunikaci se zákazníky a představování vizí značky. Tyto vize a nové designové prvky přicházejí na svět právě v designovém centru Peugeotu.

„Při tvorbě produktů a služeb pro zákazníky se všude ve světě využije imaginace a kreativita designérů, spojená s přesností a náročností, která se vyžaduje ve výrobě automobilů," prohlásil generální ředitel značky Peugeot Vincent Rambaud.

Myšlenky převádějí do reality zkušení 3D designéři a inženýři. Od nich proces pokračuje fází modelování, pomocí fréz a strojů, umožňujících fotogrammetrické techniky.

Pobočky Design Lab sídlí v Paříži, Šangaji a Sao Paolu.

Automatická jachta

Jako prezentaci svých záměrů Peugeot Design Lab představil vize jachty, motorového člunu, letadla a hodinek. Studio představuje rovněž dva již realizované výrobky, kola DL121 a DL122.

Jedním z prvních konceptů Design Lab je futuristická jachta. Design, spojující střechu podpalubí s palubou, umožňuje snadný pohyb po celé lodi. Všechna lana a kabely jsou zabudována pod palubou a jsou plně automatická. To umožňuje snadné a dokonale přesné ovládání lodi.

--------------------------------------------------------------------------------

Jste příznivci značky Peugeot?

 

Právě se děje

Další zprávy