Od 7. dubna se v Praze oficiálně začnou prodávat vozy Rolls-Royce. Zájemců o ně prý bude dost

Radek Pecák Radek Pecák
24. 3. 2016 15:39
V Praze se otevírá 132. dealerství světoznámé automobilové značky. Zákazníkům bude k dispozici rovněž servis. Sídlo autosalonu je v Pařížské ulici v budově hotelu InterContinental.
Právě zde se připravuje nový autosalon Rolls-Royce.
Právě zde se připravuje nový autosalon Rolls-Royce. | Foto: Radek Pecák

První dubnový čtvrtek zahájí v prostorách pražského hotelu InterContinental, který stojí v Pařížské ulici na Starém městě, provoz nový autosalon značky Rolls-Royce.

Až dosud museli zájemci o tato auta jednat buď přímo s továrnou v britském Goodwoodu, nebo s dealery v Německu. Ti nejbližší mají sídlo v Drážďanech a v Mnichově.

Licenci na provozování dealerství získala společnost Car Tec Group, jejímž vlastníkem je ostravský podnikatel Karel Kadlec.

Zájemci budou moci do autosalonu chodit každý všední den od deseti hodin dopoledne do šesté hodiny večerní.

"Jsem přesvědčen, že každý rok dokážeme v Praze  prodat dvouciferné číslo nových Rolls-Royců," uvedl v rozhovoru pro vydavatelství Economia.

Předpokládá, že pražské dealerství přitáhne rovněž zákazníky z některých blízkých zemí, například ze Slovenska a Maďarska. "Zrovna v těchto dnech pořádáme předváděcí jízdy na Slovensku," informoval Kadlec.

Společně s autosalonem se otevře i značkový servis. Bude mít sídlo v areálu dealerství BMW v Průběžné ulici, který rovněž patří do portfolia firem Kadlecovy Car Tec Group. "Máme tam v Británii proškolené techniky, nakoupili jsme speciální nářadí a také zvedák s vyšší nosností, protože modely Rolls-Royce jsou prostě trošku větší a těžší auta než jiná," vysvětlil Kadlec.

Mezi zákazníky, kteří si nějaký vůz této značky v Praze pořídí, budou podle Kadlece typově představitelé firem nacházejících se na seznamu Czech Top 100. "Vím ale také o spoustě podnikatelů, kteří v současné době prodávají svoji úspěšně vybudovanou firmu a hodlají si splnit své sny, mezi které často patří jízda ve voze značky Rolls-Royce," uzavírá Kadlec.

Celý rozhovor s podrobnostmi o otevření showroomu a dalších plánech přinese server iHned.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy