Nový SUV Citroënu kombinuje prvky offroadu a sedanu

Zbyněk Klíč
6. 10. 2011 12:06
Citroën C4 Aircross bude v prodeji na konci června příštího roku

Praha - Citroën představil nový model sportovně užitkového vozu C4 Aircross. Nový představitel francouzské automobilky navazuje na předchozí modely C4 a DS4.

Cílem automobilky je zkombinovat pohybové schopnosti terénního vozu s komfortem a jízdními vlastnostmi sedanu. Dostupné budou dvě verze - s pohonem na dvě nebo na všechna čtyři kola. Automobil je vybaven motorem HDi 110 spojeným se šestistupňovou manuální převodovkou. Řidič si bude moci vybrat jeden ze tří režimů řízení: na dvě kola (2WD) pro úspornější spotřebu paliva, na všechna čtyři kola (4WD) a režim „lock", který zlepšuje jízdu v náročných podmínkách přenosem pohonu na zadní kola.

Automobil bude dlouhý 4,34 metru, široký 1,80 metru a vysoký 1,63 metru. K dostání bude také s motorem HDi 150 (opět ve dvou verzích pro pohon na dvě a čtyři kola s manuální šestistupňovou převodovkou) a benzínovým motorem 1.6i 115 k (dostupný ve dvou verzích pro pohon na dvě kola a s manuální pětistupňovou převodovkou). Vůz se do prodeje dostane na konci prvního pololetí příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy