Nová Škoda Fabia se postupně odtajňuje. Má mít větší kufr a víc místa v kabině

Eva Srpová Eva Srpová
11. 2. 2021 11:00
Letos na jaře se veřejně ukáže v pořadí čtvrtá generace Škody Fabia. Bude mít o 50 litrů větší kufr, víc prostoru v interiéru a moderní výhradně benzinové motory, slibuje automobilka.
Foto: Škoda Auto

Škoda zveřejnila první snímek v pořadí čtvrté generace Fabie, která se v celé kráse ukáže letos na jaře. Dostane modulární koncernovou platformu MQB-A0, kterou používají malé vozy, tedy například Volkswagen Polo, ale také Škoda Scala.

Škoda slibuje, že nová Fabia bude mít více místa v interiéru a také o 50 litrů větší kufr, což by znamenalo, že ze současných 330 litrů naroste na 380 l. 

Má být údajně ještě bezpečnější, dostane moderní asistenční systémy a také bude více digitalizovaná. Podrobnější informace o motorech firma zatím nezveřejnila, pouze fakt, že budou spalovat výhradně benzin. Prodávat se má začít už na podzim letošního roku. 

Současná Fabia hatchback se na českém trhu dá pořídit už jen ze skladových zásob, Combi verze ale ve výrobě pokračuje dál, dostala označení Tour a jde aktuálně o nejlevnější kombík na českém trhu. Nová Fabia Combi dorazí až v roce 2023.

 

Právě se děje

Další zprávy