Za málo peněz hodně muziky. Nová Kia Ceed si zachovala nízkou cenu, kombi je větší než Octavia

Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 8. 2018 6:07
Nižší střední třída je po vozech SUV nejprodávanější kategorií aut v České republice. Za prvních sedm měsíců letošního roku se pro některý z kompaktů rozhodlo přes 33 tisíc zákazníků. Teď navíc přichází v nové generaci jeden ze silných hráčů nejen českého, ale i evropského trhu. V Žilině vyráběná Kia Ceed se dočkala třetího vydání, které výborně jezdí a zaujme i vnitřním prostorem. Nejdůležitější je ale stejně cena, která začíná na 380 tisících korun. Co za tyto peníze zákazník dostane a kolik stojí praktické kombi, zjistíte v následující galerii.
Foto: Kia

Kia Ceed Comfort

Základní Ceed nese označení Comfort a obsahuje systém pro jízdu v pruhu, sledování únavy řidiče i autonomní nouzové brzdění. Mimo to má vůz též manuální klimatizaci, rádio s pětipalcovým displejem, všechna okna elektricky ovládaná, tempomat nebo multifunkční volant. Vizuálně pak auto dostalo LED pro denní svícení, 15palcová ocelová kola s kryty a u kombi SW též střešní ližiny.

Nejnižší výbava je spojená se základní čtrnáctistovkou, litrovým tříválcem a slabším turbodieselem CRDi. S nepřeplňovaným benzinovým motorem začínají ceny na 379 980 korunách. Benzinový tříválec přijde na nejméně 404 980 korun a turbodiesel na 474 980 korun. Kombi je vždy o 25 tisíc korun dražší, nejméně tak přijde na 404 980 korun. V porovnání s končící generací je novinka dražší - akční ceník hatchbacku začíná na 324 980 korunách, u kombi na 349 980 korunách.

 

Právě se děje

Další zprávy