Ghost číslo dva je tu. Evropská premiéra nového vozu Rolls-Royce se odehrála v Praze

Premiéra nové generace modelu Ghost v Praze.
V pražské Hauch Gallery se představila v pořadí druhá generace modelu Ghost.
Ghost je také nejprodávanějším Rolls-Roycem v historii značky, přitom byl na trhu 11 let.
Nová generace dostala hliníkový prostorový rám, který má také vlajková loď Phantom a SUV Cillinan, zatímco předchůdce využíval platformu tehdejší generace BMW 7.
Luxus, jaký si lze v autě představit. Špičkové materiály, kvalitní zpracování.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
10. 9. 2020 19:42
Pražské dealerství luxusní značky Rolls-Royce sídlící v Pařížské ulici sklízí jeden úspěch za druhým. Bylo otevřeno v roce 2015 a během pěti let získalo pět ocenění, nedávno například cenu Dealer roku. Prahu si proto automobilka vybrala jako metropoli, kde v Evropě poprvé veřejně představuje novou, v pořadí druhou generaci modelu Ghost.

Nový Ghost přichází po jedenácti letech. První generace technicky vycházela z BMW řady 7 a záhy se Ghost stal nejprodávanějším Rolls-Roycem v dnes již 116leté historii značky.

Není divu, že s novým bestsellerem si vývojáři i designéři dali hodně záležet. Ačkoli linie auta jsou důvěrně známé, ve skutečnosti se z první generace převzaly pouze dvě věci - deštníky a soška Spirit of Ecstasy na kapotě. A že je výsledek působivý, se mohla veřejnost přesvědčit ve čtvrtek 9. září v karlínské Hauch Gallery, kde se nový Ghost na evropském kontinentu ukázal vůbec poprvé.

Ghost cílí na finančně zajištěné klienty, kteří touží po něčem ještě prestižnějším, než jsou prémiové značky. Přesto výrobce připomíná, že nejde o pouhý povrchní symbol vyjádření bohatství.

Více informací o novém Ghostu jsme publikovali zde. Má nový hliníkový rostorový rám, který využívá také vlajková loď značky Phantom a SUV Cullinan. Auto výrazně narostlo do délky a lehce také do šířky.

Pod kapotu se nastěhoval 6,75litrový dvanáctiválec s dvojitým přeplňováním o výkonu 420 kW s točivým momentem 850 Nm. Technika auta se rovněž modernizovala, Ghost dostal nejen pohon všech kol, ale také systém aktivního řízení náprav.

Rolls-Royce slibuje, že systém odpružení výrazně zlepšuje jízdní vlastnosti vozu a úroveň komfortu. Aby ve voze panovalo naprosté ticho, Ghost dostal 100 kg materiálu, který má kabinu dokonale odhlučnit od okolního světa.

 

Právě se děje

Další zprávy