Dopravní policisté převzali dalších 7 "stíhacích" superbů

Radek Pecák Radek Pecák
20. 12. 2014 6:59
Od roku 1993, tedy od doby, kdy se Škoda začlenila do koncernu Volkswagen, dodala tuzemské policii již více než 17 000 automobilů.
V civilním provozu budou policejní superby vypadat poměrně nenápadně.
V civilním provozu budou policejní superby vypadat poměrně nenápadně. | Foto: Škoda Auto

Už 17 superbů poháněných šestiválcovým motorem s výkonem 191 kW (260 koňských sil), mají k dispozici policisté na dálničních odděleních v České republice.

Dosavadních deset exemplářů, které již slouží, doplnila tento týden sedmička nových automobilů.

V Mladé Boleslavi si je převzali představitelé odboru služby dopravní policie České republiky. Stihli to téměř na poslední chvíli, protože II. generace superbu již ve výrobě končí a brzy bude na výrobních linkách v závodě Kvasiny nahrazena nástupcem.

Auto má pohon všech kol

Maximální rychlost 250 kilometrů v hodině vozu uděluje atmosférický vidlicový benzinový šestiválec 3,6 FSI ve spojení s pohonem všech kol a šestistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou (DSG). Vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,4 sekundy.

Všechny vozy Superb jsou dodatečně vybaveny speciálně pro potřeby Policie ČR. Vpředu a vzadu jsou skrytá výstražná LED světla použitelná jako maják, za čelním i zadním sklem se nacházejí displeje s červenými diodami pro naprogramovaná hlášení. Nechybí vysílačka PEGAS Integrovaného záchranného systému České Republiky, GPS přijímač a Emergency System Data Recorder.

Ve výbavě samozřejmě nechybí radary pro měření rychlosti.

 

Právě se děje

Další zprávy