Citroën DS5 je nejlepším rodinným autem roku

Zbyněk Klíč
7. 12. 2011 10:51
Řada DS od Citroënu získala už několikáté ocenění
Citroën DS5
Citroën DS5 | Foto: PSA Peugeot Citroën

Citroën DS5 obdržel cenu časopisu Top Gear za nejlepší auto roku v kategorii Rodinný vůz. Kromě toho je již držitelem ceny „Zelený volant", kterou udělují německé časopisy Auto Bild a Bild am Sonntag nejlepší ekologické novince roku.

Francouzská automobilka tím navázala na předchozí ocenění řady DS. První model řady DS, Citroën DS3, získal v listopadu letošního roku cenu časopisu Auto Zeitung „Auto Trophy 2011" v kategorii importovaných vozů, druhým oceněním je „Best Sportcars", které udělili čtenáři časopisu Auto Bild vozu DS3 Racing.

Druhý model řady DS - Citroën DS4, který na začátku roku získal v Paříži na 26. mezinárodním automobilovém festivalu titul „Nejkrásnější auto roku" a cenu pro „Nejkrásnější interiér", nyní obdržel i cenu italských novinářů odborného motoristického tisku: cenu „Evropské auto roku 2012". Citroën DS4 získal cenu i v Polsku, kde mu čtenáři časopisu AUTO Świat udělili prestižní „Zlatý volant" v kategorii kompaktních vozů.

Citroën jako značka pak obdržel od francouzského ministerstva obrany a kultury ocenění „Excellence Française", které hodnotí francouzské know-how v různých odvětvích.

 

Právě se děje

Další zprávy