Cadillac se stal americkým snem na čtyřech kolech. Značka, která vozí i prezidenta, slaví výročí

Jan Markovič Jan Markovič
10. 9. 2017 9:15
Cadillac vyráběl a dodnes vyrábí robustní a často poměrně extravagantní vozy známé přemírou pohodlí. Slavné Eldorado vyjíždělo na silnice celých 50 let, obrněné limuzíny zase sloužily americkým prezidentům. Jen v Evropě se Cadillacu nikdy nedařilo, ale stále se o ni snaží. Automobilka na konci srpna oslavila 115 let od svého založení. Prohlédněte si historii značky, která se stala symbolem amerického snu.
Foto: Cadillac

Escala (2016)

Studio designérů Cadillacu je velmi činorodé. Pravidelně se na mezinárodních autosalonech - nejčastěji v americkém Detroitu, objevují nové koncepty výstředních vozů této značky.

Foto: Cadillac

Elmiraj (2013)

Je na nich cítit snaha Cadillacu, aby si držel pozici "Mercedesu amerického trhu". Zaměřeny jsou hlavně na luxus, velké rozměry a výkon.

Foto: Cadillac

Ciel (2011)

Velmi zajímavý byl například model Sixteen, který měl pohánět šestnáctiválcový motor s obrovským objemem 13,6 litru o výkonu 1000 koní.

Foto: Cadillac

Sixteen (2003)

Pokud by se kdy dostal do výroby, byl by unikátním vozem. Šestnáctiválcovým motorem se dnes už chlubí jen Bugatti, a také v minulosti byl spíš raritou.

 

Právě se děje

Další zprávy