Agrární komora má nového šéfa, Tomana vystřídal Jandejsek

ČTK ČTK
16. 3. 2017 12:12
Nový prezident komory, který je zároveň předsedou Iniciativy zemědělských a potravinářských podniků, mezi své priority řadí například omezení zahraničních dovozů potravin za dumpingové ceny a vyšší podporu státu intenzivní živočišné výrobě a citlivým komoditám. V čele komory nahradil Miroslava Tomana, který už nekandidoval.
Zdeněk Jandejsek.
Zdeněk Jandejsek. | Foto: ČTK

Olomouc - Novým prezidentem Agrární komory ČR byl dnes zvolen ředitel firmy Rabbit Trhový Štěpánov Zdeněk Jandejsek. V čele komory nahradil Miroslava Tomana, který už nekandidoval.

Dvaašedesátiletý Jandejsek, který je zároveň předsedou Iniciativy zemědělských a potravinářských podniků, mezi své priority řadí například omezení zahraničních dovozů potravin za dumpingové ceny a vyšší podporu státu intenzivní živočišné výrobě a citlivým komoditám.

Pro Jandejska dnes hlasovalo 130 z 188 delegátů sněmu. "Je to silný mandát, který jsem nečekal, protože moje vystoupení nikdy nebyla uhlazená a taková, jaká jste chtěli slyšet," komentoval svoje zvolení Jandejsek.

Sněm bude odpoledne volit nové vedení komory. Na šest míst pro viceprezidenty komory se přihlásilo devět kandidátů. Mezi nimi je i bývalý náměstek ministra zemědělství Jindřich Šnejdrla, ředitel společnosti Agro Jesenice Jan Kubiš nebo předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

Firma Rabbit se zabývá hlavně zpracováním kuřecího a králičího masa a mrazírenským skladováním. V rámci holdingu Rabbit CZ je zaměstnáno zhruba 1700 zaměstnanců, v posledních letech dosahoval obratu kolem 6,9 miliardy korun ročně.

 

Právě se děje

Další zprávy