Inside Sport - Finále Davis Cupu, nejvýznamnější sportovní událost roku pořádaná v Česku, servíruje hned dvoje menu. Pokud jde o tenisové zápasy, přinášíme vám ho v kompletní znění podle dnešního losu na pražské radnici.
Z jídel připravených pro V.I.P. hosty finále vybíráme jen ukázky, které Insideru poskytli šéfkuchař O2 areny Tomáž Kněž a manažer cateringu Ota Laube.
..........
Pátek 16. 11.
Štěpánek – Ferrer
Berdych – Almagro
Studené předkrmy
Masitá rajčata, mozzarella, rukola a bazalkové pesto
Pošírovaný losos doplněný fenyklovým salátem s pomeranči
Saláty
Salát z chobotnice, zelených fazolek, brambůrek Ratte, špenátu a drezinku z hrubozrnné hořčice
Bresaola LIVE! Salát LIVE! s krémovým kozím sýrem a rukolou. Indonéský salát z krevet a litchi
Masíčka pečená v kuse, krájená LIVE! před hosty
Do růžova pečené jehněčí kotletky. Ve vakuu pomalu vařený vepřový bok. Pomalu pečený hovězí „Chuck Roll“
Hlavní menu - Češi do toho!
Smažený candát v kabátku ze šlehaného vejce s pažitkou
Pečené kukuřičné kuře s bylinkovým máslem
Dezerty
Výběr čerstvě krájeného ovoce, teplá belgická čokoláda
Marinovaný ananas s třtinovým cukrem a lístky máty
Profiterolky s vanilkovým krémem
..........
Sobota 17. 11.
Čtyřhra: Berdych, Štěpánek – Granollers, López
Studené předkrmy
Variace grilované zeleniny, sušených rajčat, sýru Pecorino a salsy Verde
Uzený pstruh doplněný salátovou okurkou, křenovou pěnou a koprem
Masíčka pečená v kuse, krájená LIVE! před hosty
Atlantský losos pečený s javorovým sirupem a hrubozrnnou hořčicí
Pomalu pečený hovězí „Tri Tip“
Češi do toho!
Kuře na paprice
Dušená vepřová líčka s kořenovou zeleninou, česnekem a majoránkou
Dezerty
Panna cotta s višněmi
Jablečný závin
..........
Neděle 18.11.
Berdych – Ferrer
Štěpánek – Almagro
Studené předkrmy
Marinovaná červená řepa s kozím sýrem, hráškovými výhonky a řeřichou
Domácí marinovaný losos s hrubozrnnou hořčicí a koprem
Ochutnávka španělské šunky Jamón Serrano Gran Reserva – LIVE!
Jamón Serrano Gran Reserva, zrající 18 měsíců je chloubou Josého Miguela Rodrigueze,
majitele rodinné firmy Granadul umístěné na úpatí zasněžených vrcholků Sierry Nevady.
Hlavní jídla
Po staročesku pečená kachna s kmínem
Banketní vepřové řízečky obalované v toastové strouhance
Pomalu pečená jehněčí kýta se zahradní zeleninou