Menu na víkend: Berdych, Štěpánek, pošírovaný losos a candát v kabátku

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
15. 11. 2012 13:52
Z jídel připravených pro V.I.P. hosty finále vybíráme jen ukázky, které Insideru poskytli šéfkuchař O2 areny Tomáž Kněž a manažer cateringu Ota Laube.
Foto: Tomáš Kunc

Inside Sport - Finále Davis Cupu, nejvýznamnější sportovní událost roku pořádaná v Česku, servíruje hned dvoje menu. Pokud jde o tenisové zápasy, přinášíme vám ho v kompletní znění podle dnešního losu na pražské radnici.

Z jídel připravených pro V.I.P. hosty finále vybíráme jen ukázky, které Insideru poskytli šéfkuchař O2 areny Tomáž Kněž a manažer cateringu Ota Laube.

..........

Pátek 16. 11.

Štěpánek – Ferrer

Berdych – Almagro

Studené předkrmy

Masitá rajčata, mozzarella, rukola a bazalkové pesto

Pošírovaný losos doplněný fenyklovým salátem s pomeranči

Saláty

Salát z chobotnice, zelených fazolek, brambůrek Ratte, špenátu a drezinku z hrubozrnné hořčice

Bresaola LIVE!  Salát LIVE! s krémovým kozím sýrem a rukolou. Indonéský salát z krevet a litchi

Masíčka pečená v kuse, krájená LIVE! před hosty

Do růžova pečené jehněčí kotletky. Ve vakuu pomalu vařený vepřový bok. Pomalu pečený hovězí „Chuck Roll“

Hlavní menu - Češi do toho!

Smažený candát v kabátku ze šlehaného vejce s pažitkou

Pečené kukuřičné kuře s bylinkovým máslem

Dezerty

Výběr čerstvě krájeného ovoce, teplá belgická čokoláda

Marinovaný ananas s třtinovým cukrem a lístky máty

Profiterolky s vanilkovým krémem

..........

Sobota 17. 11.

Čtyřhra: Berdych, Štěpánek – Granollers, López

Studené předkrmy

Variace grilované zeleniny, sušených rajčat, sýru Pecorino a salsy Verde

Uzený pstruh doplněný salátovou okurkou, křenovou pěnou a koprem

Masíčka pečená v kuse, krájená LIVE! před hosty

Atlantský losos pečený s javorovým sirupem a hrubozrnnou hořčicí

Pomalu pečený hovězí „Tri Tip“

Češi do toho!

Kuře na paprice

Dušená vepřová líčka s kořenovou zeleninou, česnekem a majoránkou

Dezerty

Panna cotta s višněmi

Jablečný závin

..........

Neděle 18.11.

Berdych – Ferrer

Štěpánek – Almagro

Studené předkrmy

Marinovaná červená řepa s kozím sýrem, hráškovými výhonky a řeřichou

Domácí marinovaný losos s hrubozrnnou hořčicí a koprem

Ochutnávka španělské šunky Jamón Serrano Gran Reserva – LIVE!

Jamón Serrano Gran Reserva, zrající 18 měsíců je chloubou Josého Miguela Rodrigueze,

majitele rodinné firmy Granadul umístěné na úpatí zasněžených vrcholků Sierry Nevady.

Hlavní jídla

Po staročesku pečená kachna s kmínem

Banketní vepřové řízečky obalované v toastové strouhance

Pomalu pečená jehněčí kýta se zahradní zeleninou

 

Právě se děje

Další zprávy