Potřebujeme:
800 g vepřové panenky,
provensálské koření,
olivový olej,
1 zelenou papriku,
4 velké brambory ve slupce
Na tomatový sos potřebujeme:
1 menší cibuli, olej, 4 rajčata, sůl, pepř, česnek na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem
Na česnekovou omáčku na brambory potřebujeme:
1 kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťáva vše dobře promícháme
Příprava:
1. Panenku nakrájíme na menší kousky a naložíme předem (přes noc) do olivového oleje, do něhož jsme vmíchali provensálské koření.
2. Jednotlivé porce masa opečeme na grilu (asi 7 min.) a podáváme s brambory ve slupce, které jsme předtím předvařili a dopekli na grilu.
3. Maso přeléváme tomatovým sosem, grilované brambory česnekovou omáčkou.