Vepřová panenka po provensálsku (4 osoby)

30. 5. 2007 10:45
Foto: Aktuálně.cz

Potřebujeme:

800 g vepřové panenky,

provensálské koření,

olivový olej,

1 zelenou papriku,

4 velké brambory ve slupce

Na tomatový sos potřebujeme:

1 menší cibuli, olej, 4 rajčata, sůl, pepř, česnek na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem

Na česnekovou omáčku na brambory potřebujeme:

1 kelímek zakysané smetany, nakrájenou pažitku, bílý pepř, sůl, citronovou šťáva vše dobře promícháme

Příprava:

1. Panenku nakrájíme na menší kousky a naložíme předem (přes noc) do olivového oleje, do něhož jsme vmíchali provensálské koření.

2. Jednotlivé porce masa opečeme na grilu (asi 7 min.) a podáváme s brambory ve slupce, které jsme předtím předvařili a dopekli na grilu.

3. Maso přeléváme tomatovým sosem, grilované brambory česnekovou omáčkou.

 

Právě se děje

Další zprávy