Potřebujeme:
800 g kachních prsíček,
2 cibule,
4 pomeranče,
8 větších žampionů,
2 citrony,
sůl, bílý pepř, bobkový list
Na marinovanou čekanku potřebujeme:
čekankový puk, sůl, bílý pepř, česnek, citron, bílé víno
Příprava:
1. Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí.
2. Na špíz napícháme střídavě kachní prsíčka nakrájená na kostky, silnější kolečka cibule, plátky pomeranče a bobkový list.
3. Grilujeme spolu se žampiony a citronem. Podle chuti osolíme a okořeníme.
4. Špíz servírujeme na listu salátu a jako přílohu podáváme marinovanou čekanku spolu s grilovanými hlavičkami žampionu a citronem.
5. Jako přílohu lze nabídnout opečený toust nebo bagetu.