NEJLEPŠÍ grilované speciality: Musíte ochutnat!

4. 6. 2007 0:44
Nejlépe chutná maso, které si sami ugrilujete. Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší chutě
Foto: Aktuálně.cz

 

Sezona barbecue grilování či rožnění, začala

Opět se vracíme do doby kamenné, kdy tento každodenní způsob zpracování potravy byl jediný a velmi chutný. Dnes je grilování známkou sváteční pohody a příležitostí posedět s rodinou či přáteli. Proto raději zvolíme kvalitnější druhy masa!

Vuřty, klobásy či jiné uzeniny si schováme na opékání v přírodě.

Zkuste třeba naše dnešní recepty na grilované maso, které jsme připravili v restauraci U koně v Klokočné (nedaleko Prahy).

A jaké maso je ke grilování nejvhodnější?

Z hovězího se ke grilování hodí: svíčková, nízký roštěnec a maso z mleté kýty, vysokého roštěnce a plece.

Z vepřového pak je nejlepší panenská svíčková, kotleta, krkovička i bůček a samozřejmě mleté maso. Kýta je příliš suchá a plec je spojena mnoha šlachami.

Z drůbeže můžeme grilovat všechny části křidýlka, prsíčka s kůží i bez. Kůžička zabraňuje odkapávání jemného tuku a maso se nevysušuje.

Foto: Jiří Mevald

Foto: Aktuálně.cz

Foto: Aktuálně.cz
 

Foto: Aktuálně.cz

Foto: Aktuálně.cz

  • SPECIÁL: CHORVATSKO A DALMÁCIE!!
  • Co vše by jste měli vědět? Máme pro vás tipy
  • Klikněte ZDE!
           

          Právě se děje

          Další zprávy