Sezona barbecue grilování či rožnění, začala
Opět se vracíme do doby kamenné, kdy tento každodenní způsob zpracování potravy byl jediný a velmi chutný. Dnes je grilování známkou sváteční pohody a příležitostí posedět s rodinou či přáteli. Proto raději zvolíme kvalitnější druhy masa!
Vuřty, klobásy či jiné uzeniny si schováme na opékání v přírodě.
Zkuste třeba naše dnešní recepty na grilované maso, které jsme připravili v restauraci U koně v Klokočné (nedaleko Prahy).
A jaké maso je ke grilování nejvhodnější?
Z hovězího se ke grilování hodí: svíčková, nízký roštěnec a maso z mleté kýty, vysokého roštěnce a plece.
Z vepřového pak je nejlepší panenská svíčková, kotleta, krkovička i bůček a samozřejmě mleté maso. Kýta je příliš suchá a plec je spojena mnoha šlachami.
Z drůbeže můžeme grilovat všechny části křidýlka, prsíčka s kůží i bez. Kůžička zabraňuje odkapávání jemného tuku a maso se nevysušuje.
|
|
|
|
|