Kuře tandori (4 porce)

29. 5. 2007 10:36
Foto: Jiří Mevald

Potřebujeme:

8 kousků kuřecích steaků (po 100 g),

tandori koření (indické) čili a kari,

1 jogurt bílý,

kari koření

Příprava:

Na anglickou omáčku potřebujeme:

1 jogurt, 2 lžíce kečupu, mleté čili, 1 lžíce bílého vína, střik koňaku, citronová šťáva, sůl, bílý pepř vše dobře promícháme (dochutíme podle uvážení)

1. Část kuřecích steaků obalíme v tandori koření čili, které jsme rozmíchali v polovině bílého jogurtu, druhou pak v kari (rovněž rozmíchaném v jogurtu).

2. Zprudka opečeme na grilu, poté dáme na zadní plamen a doděláme doměkka.

3. Podáváme s anglickou omáčkou a přílohou, kterou zvolíme podle chuti (bílé pečivo, rýže).

Náš tip: Kokos s říčním ráčkem kokos rozpůlíme, rajčata nakrájíme na kostky a ráčky uvaříme. Na dno kokosu vložíme nudličky hlávkového salátu společně s rajčaty, přelijeme anglickou omáčkou a na toto lůžko vložíme ráčka.

 

Právě se děje

Další zprávy