Potřebujeme:
8 kousků kuřecích steaků (po 100 g),
tandori koření (indické) čili a kari,
1 jogurt bílý,
kari koření
Příprava:
Na anglickou omáčku potřebujeme:
1 jogurt, 2 lžíce kečupu, mleté čili, 1 lžíce bílého vína, střik koňaku, citronová šťáva, sůl, bílý pepř vše dobře promícháme (dochutíme podle uvážení)
1. Část kuřecích steaků obalíme v tandori koření čili, které jsme rozmíchali v polovině bílého jogurtu, druhou pak v kari (rovněž rozmíchaném v jogurtu).
2. Zprudka opečeme na grilu, poté dáme na zadní plamen a doděláme doměkka.
3. Podáváme s anglickou omáčkou a přílohou, kterou zvolíme podle chuti (bílé pečivo, rýže).
Náš tip: Kokos s říčním ráčkem kokos rozpůlíme, rajčata nakrájíme na kostky a ráčky uvaříme. Na dno kokosu vložíme nudličky hlávkového salátu společně s rajčaty, přelijeme anglickou omáčkou a na toto lůžko vložíme ráčka.