Zisk společnosti CME, majitele televize Nova, loni stoupl o více než čtvrtinu

ČTK ČTK
22. 2. 2016 9:11
Firmě pomohl růst příjmů z reklamy a kontrola nákladů, uvedla v dnešním prohlášení.
Foto: CME

Hamilton - Mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, vzrostl v loňském roce provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 28,7 procenta na 122,8 milionu dolarů. Firmě pomohl růst příjmů z reklamy a kontrola nákladů, uvedla v dnešním prohlášení.

Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů se zisk zvýšil až o 53 procent. Čisté příjmy se snížily o 11 procenta na 605,8 milionu dolarů, bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů však stouply o šest procent. Stejným tempem rostly i příjmy z televizní reklamy.

V České republice OIBDA loni vzrostl o 15,7 procenta na 71,7 milionu dolarů (1,7 miliardy korun). Příjmy firmy loni klesly o 9,9 procenta na 182,6 milionu dolarů. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů však příjmy stouply o 6,3 procenta a OIBDA o 35,1 procenta.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

 

Právě se děje

Další zprávy