Zapojení AI do chodu firem už je nutností, řekl český podnikatel v Davosu

ČTK ČTK
19. 1. 2024 19:30
Zapojení AI do chodu firem už je nutností, řekl český podnikatel v Davosu

Začlenění umělé inteligence (AI) do firemní strategie a každodenního provozu již není volitelnou záležitostí, ale nutností, aby si firmy udržely konkurenceschopnost a inovativnost, řekl zakladatel společnosti Creative Dock Martin Pejša v Davosu u příležitosti Světového ekonomického fóra. Tato transformace podle něj přesahuje pouhé přijetí technologie. Vyžaduje změnu myšlení a kultury v organizacích, dodal.

Česká společnost Creative Dock za posledních deset let vybudovala více než 120 podniků v Evropě, na Středním východě, v Asii a severní Africe v různých odvětvích, včetně fintech, insurtech, e-commerce, maloobchodu, logistiky, stavebnictví či výroby.

"Davoské fórum zdůraznilo transformační sílu umělé inteligence v podnikatelském prostředí. AI využíváme ke zvýšení provozní efektivity a posílení postavení našich spolupracovníků," uvedl Pejša.

Hlavním tématem akce, které se zúčastnilo více než 80 vrcholových manažerů z Evropy a Blízkého východu, byl kritický přechod od tradičního hardwaru ke světu zaměřenému na software, který způsobuje revoluci v průmyslových odvětvích po celém světě.

 

Právě se děje

Další zprávy