Za oběd v restauraci Češi v únoru průměrně utratili 196 korun, meziročně o 15 korun více. Vyplývá to z tiskové zprávy společnosti Up ČR, která vydává kartu eStravenka. Většině zaměstnancům podle ní příspěvek na stravování k úhradě oběda nestačí, když se cena poledního menu v únoru pohybovala kolem 180 korun a stravenku v hodnotě vyšší než 150 korun dostávají jen jednotky procent lidí.
Nejvíce, přibližně 216 korun, za oběd v uplynulém měsíci utratili obyvatelé Středočeského a Pardubického kraje. Bylo to více než v Praze, kde polední jídlo vyšlo na asi 208 korun. Nejméně naopak utratili ve Zlínském a Libereckém kraji, a to 180 korun, uvedla firma.
Přestože hodnota daňově nejvýhodnější stravenky v lednu vzrostla na 195 korun, stravenku v částce vyšší než 150 korun dostávají jen jednotky procent zaměstnanců, stojí ve zprávě. Za polední menu si ale podle ní restauratéři v únoru účtovali kolem 180 korun.