Úschovna.cz mění majitele, za desítky milionů korun ji koupilo Tiscali

ČTK ČTK
29. 6. 2016 10:46
Služba pro zasílání dat Úschovna.cz přechází pod nového majitele. Tím se stal provozovatel webů Tiscali Media. Podle představitelů této společnosti se jedná o největší obchod v historii společnosti. Běžný uživatel změnu prakticky nepocítí. Tiscali chce ale v budoucnu vylepšit použitelnost Úschovny.cz v mobilních zařízeních.
Foto: Thinkstock

Praha - Provozovatel webů Tiscali Media koupil službu pro zasílání objemných dat Úschovna.cz. Firma to oznámila na svém webu. Podle Tiscali šlo o největší obchod v historii společnosti, koupě firmy Capsa-Premier.cz, provozující Úschovnu.cz, přišla na desítky milionů korun. Tiscali Media je podle údajů o návštěvnosti na NetMonitoru osmým největším provozovatelem internetových portálů a serverů v Česku.

Tiscali s Úschovnou.cz dlouhodobě spolupracuje, od roku 2009 ji obchodně zastupovalo. "Projekt velmi dobře známe a byli jsme u všech změn, které za tu dobu proběhly. I proto jsme se pustili do zatím největšího nákupu v historii naší firmy," sdělil výkonný ředitel Tiscali Media Michal Kubík.

V posledních letech podle něj roste návštěvnost Úschovny.cz v průměru o 20 procent ročně. Kromě zasílání dat nabízí služba také reklamní plochu. Tiscali chce po akvizici vylepšit použitelnost Úschovny.cz v mobilních zařízeních.

Tiscali Media provozuje kromě hlavního portálu Tiscali.cz například servery Games.cz a Osobnosti.cz zaměřené na zpravodajství o videohrách a celebritách, srovnávač cen energií Srovnám.cz a další servery s informacemi o zdraví, financích či vědě.

Za letošní květen zaznamenaly podle NetMonitoru weby Tiscali Media zhruba 2,96 milionu reálných uživatelů přes PC a Úschovna.cz téměř půl milionu. Mezi provozovateli webů v Česku vede Seznam.cz, který měl v květnu návštěvnost 6,6 milionu reálných uživatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy