WSOP 2008 - 6.díl

Vito Dresler
5. 7. 2008 0:00
Zatím poslední díl našeho seriálu.

Pro svůj třetí náramek si v Eventu No.26 Seven Card Razz 1.500 $ došel americký profesionál Barry Greenstein a připojil se k hráčům jako Mike Matusow či Daniel Negreanu. Greestein se dostal na finálový stůl s druhým největším počtem žetonů, ale jakmile se stal chipleaderem stolu, už své vedení nepustil a vyhrál 157.643 $.

Eventem No.27 byl No-limit Hold’em 1.500 $. Mezi posledními 17 hráči, kteří vstupovali do třetího hracího dne nebylo žádné větší jméno, takže po delší době vyhrál na WSOP 2008 amatér, konkrétně Rus Vitaly Lunkin. Ten dokázal porazit přes 2 700 hráčů a vyhrát tak svůj první zlatý náramek spolu s odměnou 628.417 $.

Na následujícím, 28. Eventu Pot-Limit Omaha W/Rebuys 5.000$, se sešel jeden z nejtěžších finálových stolů jaké mohly nastat. Mezi posledních devět hráčů se dostali : Phil Hellmuth Jr., David Benyamine, Daniel Negreanu, Johnny Chan, John Juanda, Kirill Gerasimov a ti byli doplněni dvěma on-line hvězdami Philem Galfondem a Adamem Houranim. Finálový heads-up se odehrál právě mezi dvěma online specialisty. Úspěšnější byl nakonec Phil Galfond, který svého protivníka udolal po více jak sto hrách, za což dostal přes 800 tis. dolarů a také svůj první náramek.

Event No.29 byl “pro změnu“ No-Limit Hold'em, buy-in činil 3.000 $. Účastnilo se ho přes 700 hráčů a zvítězil v něm John Phan, který na WSOP už dvakrát skončil jako druhý, nyní se už o svůj první zlatý náramek připravit nenechal. S druhým místem se tentokrát musel spokojit John Neckar.

World Championship Limit Hold'em 10.000 $ byl jako 30. turnaj v pořadí. Jednalo se o Event s přívlastkem světového šampióna a tak o velká jména pokeru nebyla nouze. Na vítězství si dělali vyhlídky např. Alex Kravchenko, Andy Bloch, J.C. Tran nebo Hoyt Corkins. A profesionální hráč tento turnaj také vyhrál, nicméně to nebyl nikdo z jmenovaných, nýbrž Rob Hollink. Ten se zároveň stal prvním Holanďanem, který kdy vyhrál zlatý náramek z World Series of Poker. Finanční prémie se zde vyšplhala necelých 500.000 $

 

Právě se děje

Další zprávy