WSOP 2008 - 4.díl

Vito Dresler
23. 6. 2008 0:00
Další žhavé informace.

Šestnáctým turnajem letošního ročníku World Series of Poker byl Omaha Hi-Low Split-8 or Better 2.000 $, který se odehrál za účasti 551 hráčů. Zvítězil v něm Andrew Brown, jenž ve finálovém heads-up porazil Teda Forresta o kterém dříve řekl, že je jedním ze tří nejlepších hráčů současnosti.

Jako sedmnáctá se odehrála novinka WSOP 2008 No-Limit Hold'em Shootout, o kterém jsme již psali v minulém dílu, takže systém tohoto Eventu známe. Rozdílný byl akorát buy-in a to 1.500 $. Zlatý náramek vyhrál Jason Young spolu s finanční odměnou 335.565 $.

Eventem, kde byla po delší době možnost re-buy, byl No-Limit 2-7 Draw Lowball 5.000 $.

Finálový stůl se skládal jen z profesionálních hráčů a vesměs známých jmen : Mike Matusow, Jeffrey Lisandro, Eric Lindgren, Barry Greenstein, David Benyamine, Tom Schneider a Tony “G“ Guoga. V této velmi silné konkurenci se nejlépe dokázal prosadit Mike “The Mouth“ Matusow. Získal tak svůj třetí zlatý náramek a výhru přes půl milionu dolarů.

Díky Eventu No.19 má letošní WSOP svou první vítězku! Vanessa Selbst dokázala zvítězit ve variantě Pot-Limit Omaha 1.500 $, když na finálovém stole přehrála své mužské kolegy a kromě výhry 227.965 $ tak získala první zlatý náramek.

Jako Event No. 20 se odehrál limitní hold’em se vstupem 2.000 $. Vítězem se nestal nikdo jiný než Daniel Negreanu, jenž je považován za jednoho z nejtalentovanějších a zároveň nejsympatičtějších hráčů. Připsal si tak již svůj čtvrtý náramek, ten třetí získal ve stejném turnaji v roce 2004. Kromě výhry, která činila něco málo přes 200 tis. dolarů, dostal dalších 200 tis. dolarů od Phila Iveyho. S ním má totiž tento rok na WSOP uzavřenou sázku, že za každý náramek, který jeden z nich získá, mu ten druhý vždy dá zmíněných 200 tis. dolarů :)

 

Právě se děje

Další zprávy