WSOP 2008 - 2.díl

Vito Dresler
13. 6. 2008 0:00
Pokračujeme v našem přehledu již skončených turnajů letošní světové série.

Zatím se hrály jen turnaje ve variantě texas hold’em. Event No. 6 nabídl variantu další, konkrétně Omaha Hi-Low Split-8 or Better 1.500 $. Na prvním místě najdeme jméno Thang Luu, který dokázal porazit 831 hráčů a odnesl si odměnu ve výši 240.000 $. Event No. 7 byl opět No-Limit Hold'em, tentokrát se vstupem 2.000 $. Vítězem se stal Matt Keikoan, ale mezi první dvanáctkou jsme mohli najít hned tři Američané vietnamského původu s příjmením Tran, nejznámějším byl Theo Tran, jehož životní příjmy zatím přesáhly 1,5 mil. $. Velmi zajímavým turnajem byl Event No. 8 World Championship Mixed Event 10.000 $, což byl v pořadí druhý turnaj s přívlastkem světového šampióna a který měl na WSOP letos premiéru, ale především to je turnaj, jenž se hraje hned v osmi různých variantách pokeru, což z něj dělá velmi obtížnou záležitost. V následujícím pořadí se hrají tyto variace pokeru :
1) Deuce-to-seven triple draw;
2) Fixed-limit hold'em;
3) Omaha-8 (hi/lo split);
4) Razz;
5) Seven-card stud;
6) Seven-card stud (hi/lo split, 8 or better);
7) No-limit hold'em;
8) Pot-limit Omaha.

Zálusk na vítězství v této novince si dělala ta největší jména světového pokeru. Do turnaje se přihlásili např. Eli Elezra(5.místo), Sammy Farha(6.), Gus Hansen(10.), Johnny Chan(13.), Doyle Brunson(21.) a další vynikající hráči. Výhru ve výši 480.000 $ jim ale „vyfouknul“ do té doby nepříliš známý Anthony Rivera a stal se tak historicky prvním vítězem a světovým šampiónem tohoto eventu.

Jako devátý turnaj WSOP se hrál No-Limit Hold'em / Six Handed 1.500 $, tedy verze při níž u každého stolu hraje pouze šest hráčů. První místo vybojoval Ralph Porter. Ten na final tablu porazil svého jmenovce Devina Portera (ten skončil třetí) a nakonec i Nathana Templetona.

Poslední turnaj, na který se dnes podíváme, je Event No. 10 Omaha/Seven Card Stud Hi-Low-8 or Better 2.500 $. Vítězem se stal Farzad Rouhani, který je původně z Íránu, ale v roce 1985 odjel studovat medicínu do U.S.A. Původní plán stát se doktorem mu ale nevyšel a namísto toho začal hrát profesionálně poker.

Zajímavým poznatkem letošní světové série (kde nás čeká ještě velké množství turnajů) je fakt, že většinu turnajů zatím vyhrávají profesionální hráči, což znovu dokazuje, že poker zdaleka není hra, ve které by převládalo štěstí..

 

Právě se děje

Další zprávy