Warhammer 40.000: DoW 2 - co je nového

Karel Kreml
7. 10. 2008 0:00
Jsou libo nové informace o čtyřiceti (k)áčkovém titulu? Jistěže…
Foto: ve3d.com

Už tomu budou dva měsíce, co nás Honza Bičan naposledy informoval o připravovaném RTS počinu Warhammer 40.000: Dawn of War 2 z dílny kanadského studia Relic. A jelikož herní svět je podobně informačně nestabilní jako nyní americké banky, dozvěděli jsme se opět něco nového a rozhodně si to nenecháme jenom pro sebe.

Jak vám jistě neuniklo, v našem případě se nejedná o klasickou RTS. Anebo by se o ní alespoň jednat podle slova autorů nemělo, a to už z toho důvodu, že vymizí jakákoliv nucená produkce vlastních jednotek. Vaše notně prořídlé řady vojáků bude totiž možné kdykoli doplnit stálou zálohou, jež se snese z orbitu na povrch mimozemský a bude pokračovat v boji proti zlým Orkům.

Foto: worthplaying.com

Leč dosti opakování, vrhněme se na nově nabyté připomínky. Mimo známé rasy Vesmírných Mariňáků (Space Marines) a Orků (Orks) do hry ještě přibude česky těžko pojmenovatelný národ Eldar, nicméně o něm nebylo doposud řečeno nic, kromě jeho jasné existence. Zato prvním dvěma rasám již byly oficiálně předpovězeny vlastně kampaně, hratelné i v kooperativním multiplayeru.

Foto: worthplaying.com

Lačným éterem proskotačily i informace o čtyřech základních jednotkách, kterými ve hře budeme operovat. Jednotkou první se dá označit velitel (Commander), jenž je považován za špičku vašeho strategického ledovce, čili geekovsky řečeno hrdinou. Druhé je útočné komando (Assault), které je jakýmsi standardem a navíc disponuje jetpackem, hodícím se do jakéhokoliv neprostupného terénu.

Lstiví a tiší chlapíci s odstřelovacím náčiním (Infiltrators) jsou třetí jednotkou a zároveň vhodnou volbou pro všechny nepřímé a předem rozhodnuté střety. Poslední, čtvrtou skupinou, jsou v přímém překladu Pustošitelé (Devastators), tudíž tvrdí hoši, kteří mají svou zbraň rádi asi jako svou manželku a v hlavě nic jiného, než krutou smrt protivníků.

Foto: worthplaying.com

Každá jednotka má svého velitele, jenž je vždy obdařen vylepšením z několika RPG prvků; válečné vybavení, příslušenství, vlastnosti a schopnosti. Například do příslušenství se zahrnuje výběr několika speciálních zbraní, jakožto granáty, melta bomby či apokalypticky mocný Orbitální úder, jehož účinek nebyl doposud specifikován.

A je to! Rychlovka, že? Jedním nádechem nutno dodat, že o titulu Warhammer 40.000: Dawn of War 2 z dílny takových klasiků, jako je Relic Entertainment, není třeba předem pochybovat. Výsledek je skoro jasný, stačí jen doufat, že se v konečné fázi uchytí v širokém spektru fanoušků, a ne jen u těch dávno zarytých. A ještě chvíle pozornosti: první čtvrtletí příštího roku pouze na PC – těšit se, je nutnost.

 

Právě se děje

Další zprávy