Videoherní sexbomby: Hana

Radek Pergl
10. 1. 2008 0:00
Kdysi prostitutka, nyní žoldák.
Foto: Hratelně.cz

Není zrovna smysluplné hledat sexbomby ve starých hrách. Tedy ne že by v nich nevystupovaly hrdinky, problémem je spíše jejich vizuální zpracování, které ponechává hodně (možná až příliš) prostoru pro představivost. Někdy má člověk co dělat, aby herní hrdinku rozeznal od patníku u cesty, natožpak aby na ní shledal něco rajcovního. A to není jen problém osmibitů, ale i prvních 3D her!

Titul Fear Effect omezené možnosti konzole PlayStation dokonale obelstil. Designéři totiž využili kombinace předrenderovaného pozadí a 3D modelů postav, které byly navíc velmi zvláštně stylizovány. Proto si mohli dovolit zakomponovat do hry i nějaké ty erotické scény a to, aniž by působily směšně.

Čtěte také:
Nahá Sarah Morrison z Tabula Rasa
Policstika Carla Valenti ze hry Fahrenheit
Keaira - dračice z Conana

Hlavní hrdinkou těchto památných scének (a hry jako takové) je Hana Tsu Vachel. O jejím životě mnoho nevíme. Její rodiče byli zavražděni, když byla ještě dítě, a tak vyrůstala na ulici. Její půvab ji dovedl k prostituci, avšak ještě dříve, než si stihla vybudovat pořádnou kariéru, byla "vysvobozena" chlápkem jménem Jin. Ten pak Haně dopomohl k tomu, že se stala žoldákem.

První mise působí jako rutina. Dcera vlivného čínského průmyslníka se ztratila a Hana spolu s dalšími dvěma kolegy se jí vydávají hledat, aby ji pak mohli podnikateli "prodat". Jak tomu ale ve hrách bývá, něco se zvrtne a na hráčových bedrech rázem leží záchrana světa. Prudkou změnou projde i hratelnost, když se zdánlivě čistokrevná střílečka transformuje do podoby survival hororu.

Hra je plná hádanek a puzzlů, mnohdy zpestřovaných působivými animovanými sekvencemi. A právě ty proslavily hru v neherním světě. Scéna, kdy se Hana a Rain v pokračování hry začnou oddávat sexuálním hrátkám, aby zblbly stráže, patří již mezi legendární. A podobných sekvencí je ve hře mnoho...

Popularitu hry dosvědčuje i skutečnost, že se na její motivy chystá film. Práva na natočení Fear Effectu získal nechvalně známý Uwe Boll. Společnost Eidos mu je nabídla s tím, že pokud si je zaplatí, dostane později možnost natočit i filmového Hitmana. To se ale nestalo, a tak se Boll na Fear Effect vykašlal. Práva nakonec skočily u společnosti Mindfire Enterteinament, avšak nezdá se, že bychom se filmu někdy dočkali. Pokud by se tak ale přeci jen stalo, natočil by jej pravděpodobně Stanley Tong (Superpodla, Rachot v Bronxu) a to podle scénáře Marka Altmana (House of the Dead).

Profil

Jméno: Hana Tsu Vachel
Povolání: žoldák
Oblíbené zbraně: revolver (.90), nůž, Uzi
Hry: Fear Effect, Fear Effect 2: Retro Helix



 

Právě se děje

Další zprávy