Valve chce dělat hry pro děti

Josef Kníže
5. 5. 2008 18:28
Nečekejte je však příliš brzy.
Foto: Hratelně.cz

Majitelé konzole Wii by měli již brzo dostat konverzi Half-Life 2 pro jejich plechového miláčka. A pokud se Valve pustil do projektu pro Wii, můžeme očekávat posun her novým směrem.

Doug Lombardi z Valve v rozhovoru pro Computer and Video Games konstatoval, že by on a celý jeho tým s radostí dělal hry pro děti. ,,Všichni hrajeme na Wii dost často a myslíme si, že dobrý začátek cesty pro dělání her na tuto platformu by bylo začít vytvářet hru specificky pro danou konzoli," řekl Lombardi.

Valve je známé především svojí nezapomenutelnou sérií Half-Life, multiplayerovou řežbou Team Fortress 2, ale také menšími projekty, které však dostali nemálo ocenění. Za všechny jmenuji Portal.

K potenciálnímu novému směru vývoje her se také přidal vedoucí ředitel Valve Gabe Newell a dodal, že by se chtěli vydat z bezpečných vod jinam, novým směrem a vytvořit MMORPG.

,,Myslím, že dříve nebo později se vydáme tvořit novým směrem, ale rozhodně je to velký risk a nečekejte od nás velké kroky tento či příští rok," řekl Newell.

Ať se tedy Valve pustí do čehokoli, očekáváme další skvělý počin, který zanechá stopu v historii her.

 

Právě se děje

Další zprávy