Universe at War: Earth Assault tipy a triky

Petr Ciesarik
25. 12. 2007 0:00
Základní tipy pro válčení na Zemi.
Foto: Hratelně.cz

Universe at War: Earth Assault jsme zhodnotili v naší recenzi a ač to nedopadlo tak, jak jsme očekávali, jedná se o nadprůměrnou strategii spoléhající na odlišnost všech tří stran ve hře. Počáteční hraní nemusí být díky celkem rychlé hratelnosti zrovna lehké, a tak jsme pro vás sepsali krátký návod, jenž vám v několika bodech řekne, co je dobré používat a co naopak ne.

Stavějte, stavějte a stavějte jednotky. Jejich ceny nejsou vysoké a když neustále zatápíte soupeři, docela ho to zabrzdí a musí se soustředit na obranu, kdežto vy můžete v poklidu zbrojit. Navíc zde nejsou žádné zkušenosti, takže nemusíte mít strach o ztracené jednotky.

Hrajete-li za Novus, využívejte sabotáž Ohm robotů. Síla destrukce je slušná a jejich cena nízká.

Dále se u Novusů vyplácí používat jejich propojovací věže, které umožní sběračům se dostat do různých koutů mapy, kde se můžou nalézat velké zásoby surovin.

Dávejte pozor na hrdiny, při misích o ně nesmíte přijít a leckdy se vám stane, že o nich v bitvách ztratíte přehled a zbytečně o ně přijdete.

Používejte Habital Walkery, jejich síla je masivní a soupeř mývá častokrát problémy udolat tyto obry.

Hrajete-li scenarios, vyprodukujte si nějaké jednotky už na orbitě. Je pak výhodou přiletět na bojiště s nějakou tou základní armádou.

Nezapomeňte používat speciální dovednosti. Účinnost bývá někdy překvapující a sami se pak budete bít do čela, proč jste s tím nezačali dříve.

Najděte si svůj styl a oblíbené jednotky. Každá rasa působí jinak a jakmile si je odzkoušíte všechny, najdete své favority, u kterých zůstanete po dlouhou dobu.

Nepoužívejte filmovou kameru. Je to naprosto zbytečné a mnohdy nesmyslně zabírá prázdná místa a vy tak přicházíte o přehled.

Při přestřelkách kontrolujte činnost jednotek. Díky stupidní A.I. mají ve zvyku stát a přihlížet, takže se ujišťujte, že pořádně kosí svého nepřítele. Mnohokrát vás může díky tomuto bugu soupeř přestřílet, což vás předpokládám nepotěší.

Rozhodně vyzkoušejte multiplayerová klání. Rozdíl mezi počítačem a člověkem někde za jiným PC je setsakramentsky velký a sami uvidíte, že hra má poté zcela jiný náboj.

Ukládejte často, konec mise může přijít rychle a opětovné hraní nějakého dlouhého úseku nemusí být zrovna příjemné.

 

Právě se děje

Další zprávy