Transformers - hra podle filmového trháku!

Rosťa Viktorin
29. 4. 2007 1:39
Očekávaný film od Stevena Spielberga a Michaela Baye se dočká herního zpracování, jaké bude?
Foto: Hratelně.cz

Když se před více jak dvaceti lety objevil nejprve komiks a poté i animovaný seriál čerpající z univerza rozkládacích robotů, nikdo netušil jakou mánii spustí. Trh po celém světě začaly zaplavovat nejrůznější cetky a hračky, které měly s fiktivním světem jen něco společného, přičemž nejoblíbenějšími se bezesporu staly rozličné angličáky, jež se během pár vteřin a za přispění několika naučených pohybů změnily v nebezpečně vyhlížející roboty. Jako všechno obdařené nesmírnou popularitou i Transformeři po čase zapadly, aby se mezi fanoušky vrátily s ještě větší pompézností v 21. století. Není to totiž tak dlouho, co se hollywoodský režisér Michael Bay zodpovědný za Skálu, či Pearl Harbor dohodl se společností Paramount Pictures na oživení legendy skrze stříbrná plátna. K té příležitosti pak zodpovědní lidé oznámili, že studio Traveller´s Tales (LEGO Star Wars) upraví filmový megahit pro potřeby herních platforem, přičemž se počítá s verzí pro každou jednu z nich. A právě o této konverzi si budeme v dnešním článku povídat.

Foto: Hratelně.cz

Od Hvězdných válek k Transformerům
Jak už bylo řečeno, celý projekt dostalo na starost vcelku úspěšné studio Traveller´s Tales, které se pokusí oživit scény z filmu i na našich monitorech, displejích, televizích a tak dále. Jelikož má zmiňované studio na svém kontě povedenou arkádu čerpající ze světa Hvězdných válek a plastikových kostiček, dá se předpokládat, že i Transformers: The Game bude spadat do škatulky odpočinkových her. To ovšem neznamená, že by se mělo jednat o něco podřadného! I přesto, že jsme u her podle filmů zvyklí spíše na slabý podprůměr, věříme, že právě lidé z Traveller´s Tales by mohli být jednou z mála světlých výjimek. A pokud se jim podaří splnit alespoň polovinu slibovaných věcí (neomezená možnost pohybu po rozlehlých městech, pouštích atp., šance hrát za obě strany konfliktu, perfektní technické zpracování pro next-gen konzole, plně zničitelné prostředí), máme se opravdu na co těšit.

Foto: Hratelně.cz

Jak jsem v předchozím odstavci naznačil, ve hře budete mít možnost svobodně se rozhodnout, zda-li budete hájit zájmy starých dobrých Autobotů (Optimus Prime, Bumblebee, Ironhide, Jazz), s nimiž se rovněž vydáte po stopách filmového děje, nebo dáte přednost záporákům z frakce Decepticon (Megatron, Blackout, Starscream, Barricade, Scorponok), jejichž kampaň se bude skládat z protřelého "coby kdyby". Ať už si však vyberete kteroukoliv ze stran, budou na vás pokaždé čekat unikátní Transformeři, disponující rozlišnými schopnostmi a možností změnit se v nejrůznější dopravní prostředky. Na konec bych snad jen dodal, že Megatron už nebude prezentován jako rozměrná pistole, jež mohla posloužit dalším Transformerům, nýbrž jako nadzvuková stíhačka.

Kamión vs stíhačka
Podle frakce, kterou jste si zvolili si pak budete při svém putování městem svobodně vybírat mezi desítkami úkolů, jež tam na vás čekají. Pokud jste se kupříkladu oddali "temné" straně, dočkáte se questů plných destrukce a chaosu, stejně jako potyček s povětšinou bezmocnou policií. Za vyvolávání zmatku se vám tak budou přičítat bodíky, které budou určovat vaši další cestu, stejně jako výsledné skóre. Pokud si ovšem zvolíte Autoboty bude vaším úkolem bezmocné lidi chránit, což samozřejmě neznamená, že byste nemohli v případě potřeby vyrvat ze země okolo stojící stožár, či lampu. To mi připomíná, že se autoři zavázali k začlenění plně zdeformovatelného terénu, díky čemuž s jistotou poznáte, kde jste už byli.

Foto: Hratelně.cz

Vydání titulu je naplánováno na letošní léto, chvíli před uvedení filmu do kin. Podle všech avizovaných vychytávek, kterými by měla finální verze Transformers: The Game disponovat, se sice titul jeví jako jasná volba na letní nudu. Jenže takových tu už bylo. Nezbývá nám než tiše doufat, že společnost Activision, která se postará o celosvětovou distribuci hry, bude držet otěže pevně ve svých zkušených rukou, a nedovolí vývojářům žádné nepřiměřené zásahy do celkového díla. Doufejme, že se tak stane, a obě firmy nás na malou chvíli vrátí zpět do dětství plného boje za spravedlnost.

 

Právě se děje

Další zprávy