They - nová nejočekávanější akce?

Radek Pergl
1. 8. 2007 0:00
Střílečka, která se odhalí až na Games Convention.
Foto: Hratelně.cz

Oni přicházejí. Oni jsou tady. Oni vám skoro klepou na dveře. A kdo že to jsou? To nikdo neví. Hlavní je, že "oni jsou jiní, oni jsou velcí a oni jsou nepřátelští". Oni mají také tiskovou zprávu, která vyznívá trochu dvousmyslně, ale pochopte, nemůžeme prostě opomenout titul, o kterém vlastně nikdo nic netuší a jeho vůbec první 30minutová hratelná prezentace proběhne až na letošní Games Convention za uzavřenými dveřmi, kde se na ně (oni) budou moci koukat oni (vybraní novináři).

They, jak se oni jmenují, bude revoluční 3d akcí pro platformy nové generace - dokonce se dočkají i majitelé PC, a hlavně plná záhad (jestli budou tajemní stejně jako jejich tiskové oddělení, máme se doopravdy na co těšit). Překvapivě by mělo jít o jednu z nejočekávanějších her nadcházejících let, o čemž se velmi rádi necháme přesvědčit.

Foto: Hratelně.cz

Mělo by jít o scifi akci z blízké budoucnosti, kdy se objeví oni - nebezpeční, děsiví a hlavně inteligentntí nepřátelé a proti nim se postaví skupina hrdinů, s nimiž se budeme moci lehce identifikovat. Hra má hlavně stavět, kromě silného příběhu, na novém grafickém enginu a dokonce bude ve velkém podporovat různé fyzikální vychytávky, takže třeba budeme ničit prostředí. Více vám možná napovědí obrázky, jenž oni (vývojáři, distributor, prostě někdo takový) zveřejnili.

Ať na ně koukám, jak chci, cítím z nich dvě věci (ten zbytek smrdí od sousedů). První je atmosféra Half-Life 2 (díky zničené městské zástavbě, podobnému designu a hlavně velkému baráku uprostřed města) a druhé Final Fantasy: Spirits Within (za tu mohou hlavně světelná chapadla). Obrázek vypadá celkem pěkně, ale je důležité vzít v potaz další údaj. They má vyjít někdy v 2008/2009, takže vývojáři budou na hře ještě přes rok pracovat. Je tedy celkem pravděpodobné, že oni takhle asi vypadat nebudou (oni, ne ti vývojáři, ti jsou někde zavření, aby nestrašili normálni lidi). A to by pro ně bylo docela dobře, protože tou dobou již určitě budeme mít dohráno Crysis, Unreal Tournament III, Gears of War na PC nebo Killzone 2. Oni tedy budou mít hlavně co dohánět.

Důležitou kapitolu mají v They hrát i zbraně, které si doslova zamilujeme a to nejen v promakaném singleplayeru, ale také v pestré škále multiplayerových režimů. Nevím tedy jak oni, ale já jsem upřímně zvědavý, co z toho ve výsledku vyleze a hlavně odkud. Přiznám se že hlavně proto, abych se jim (tentokrát již všem) pak mohl od srdce zasmát, co že to na mě zkoušeli za habaďůru. Ano, nemám rád podobné způsoby propagace, které se mě snaží na ně-co natěšit, ale samozřejmě rád uvítám nějakou další pořádnou akční pecku. Co vy?

 

Právě se děje

Další zprávy