The Witcher: Enhanced Edition

Jiří Škrampal
22. 8. 2008 0:00
Víme všechno o vylepšeném Zaklínači!
Foto: Hratelně.cz

Jedno z nejpopulárnějších RPG současnosti, Zaklínač, se již brzy dočká našlápnuté reedice, která vychází vstříc přáním fanoušků celého světa. I přesto, že byl Zaklínač bezpochyby skvělou hrou, i ten nejzarytější fanda musí uznat, že vylepšovat rozhodne bylo co.

Jedním z nejpalčivějších problémů starého Withera byly ukrutně dlouhé loadingy, obzvlášť velkých exteriérových lokací. V ukázce z finální verze Witcher Enhanced Edition nám vývojáři ukázali, jak moc se věci posunuly kupředu. Ze sklepení v Kaer Morhenu jsme se na ochozu pevnosti octli za nějakých 30 sekund, což by někomu mohlo stále připadat dost, ale oproti běžným čtyřem minutám je to úžasná změna k lepšímu.

Foto: Hratelně.cz

Další výtky tvořil nepřehledný inventář. Ten je nyní rozdělený na několik částí a nasbírané předměty se automaticky řadí do příslušných podoken. Další drobná, nicméně na výsost užitečná změna interfacu upravila alchymistickou část, a vy tak můžete vidět, která ingredience vám chybí k namixování lektvaru.

Foto: Hratelně.cz

Vylepšení se dostalo i vizuální části a to konkrétně mimice obličejů v dialozích a to jak právě mluvícím osobám, tak přihlížejícím. Pokud postava není v konverzaci přímo aktivní, nestojí jako prkno (jako tomu bylo doteď), ale náhodně si přehraje některou z 200 nových animací. Skvělou novinkou je i kompletní jazykový balíček, takže si Zaklínače můžete užít ve všech jazycích, ve kterých byl vydán, včetně vábivé kombinace anglického dabingu a českých titulků.

I když je Wither Enhanced Edition regulerní balení za normální cenu, svým obsahem spíše připomíná speciální edici. V základním balení totiž najdete kromě hry samotné i CD s editorem, dvě kompletně nová dobrodružství obsahující nové lokace, uživatelskou příručku, rozšířenou mapu světa Zaklínače a hudební CD s motivy ze hry.

Foto: Hratelně.cz

Pokud jste si však už původního hru koupili, nemusíte si rvát vlasy na hlavě. Veškerý nový obsah bude totiž zaregistrovaným hráčům vlastnícím původní kopii hry k dispozici zdarma ke stažení.

Na dotaz, zda se Zaklínač chystá na konzole, nám bylo jen opatrně naznačeno, že na všechny konzolové projekty je v současné době uvaleno informační embargo, nicméně ve vývoji jsou rovnou tři najednou. Je jedním z nich i Zaklínač? Vsadím Marigoldovu loutnu že ano.

 

Právě se děje

Další zprávy