The Sims 3 - už se to blíží

David Urbánek
20. 1. 2009 1:04
A jak se vlastně hrají?
Foto: worthplaying.com

The Sims je hra, která má sice mezi hardcore hráči punc nudné gamesy pro slečinky, ovšem pořád se téhle série prodalo přes sto milionů kopií, a to už o něčem vypovídá.

Koncem února bychom se konečně měli dočkat třetího pokračování, a tak není od věci si trochu zrekapitulovat, na co se to vlastně těšíme, obzvlášť když měli zahraniční kolegové možnost si The Sims 3 zahrát.

První rozdíly oproti předchozím The Sims najdeme hned při tvorbě naší postavy. Můžeme si zde navolit v podstatě vše do nejmenších detailů. U barvy vlasů tak pomalu neexistuje odstín, který byste si nemohli namíchat, nemluvě pak například i melírech a podobných vlasových kreacích.

Foto: worthplaying.com

Největší vychytávkou je ale jednoznačně možnost dávat barvy či vzory na cokoliv, co chcete. To vám snadno umožní sladit tak kupříkladu svoje boty přesně s oblečením, které nosíte na sobě. Tahle vlastnost prostupuje celými The Sims 3, a budete tak moci podobně nakombinovat i nábytek ve svém domě či třeba barvy karosérie auta.

Foto: worthplaying.com

Další užitečnou novinkou je i možnost si předdefinovat jaký účes budete nosit ke kterému oblečení. Pokud si tak vezmete na sebe business úbor, můžete mít vlasy přísně uhlazené, k džínům a tričku si naopak můžete udělat nějaký ten stylový rozcuch.

Postavy v The Sims jinak postupně stárnou od malého děcka až po starého důchodce a zabere zhruba asi 1000 herních dnů, než budete muset svého Simíka nadobro opustit. Až se tak stane, lze jej pohřbít na místním hřbitově, kde se tu a tam objevují duchové.

Ostatně městečko Sunrise Valley, tedy srdce se The Sims 3, si zaslouží vůbec více pozornosti. Nachází se mezi horami a mořem a naleznete tu kromě uspořádaného předměstí a centra i park, přidružené lesy, kde můžete rybařit nebo si se svým Simíkem jít dovádět na pláž.

Foto: worthplaying.com

To hlavní na Sunrise Valley je ovšem jeho naprostá otevřenost, což do The Sims přináší zcela nový prvek. Dřívě, když jste chtěli kamkoliv jít, museli jste se potýkat s otravným loadingem. To ve třetím díle zcela odpadlo, a tak když svého Simíka pošlete do práce, můžete s druhým třeba navštívit sousedku, a to vše ve stejném čase.

Krom toho žije i celé město, takže se zkrátka můžete soustředit na činnosti, co dělají ostatní obyvatelé městečka a jen tak se bavit. Vzhledem k tomu, že jsou i noví Simíci podstatně nezávislí a dokáží se o sebe postarat sami (už žádné počůrávání...), můžete se tak podobným činnostem věnovat bez obav, že se zatím něco fatálně pokazí.

Pokud se Simíkovi dlouho nebudete věnovat, začne se bavit sám, ovšem ne náhodnou činností, ale dle charakterových vlastností, které jste mu dali do vínku. Pokud je to tak třeba gaučový povaleč, nejspíš si pustí televizi a bude zvesela odpočívat.

Foto: worthplaying.com

Ostatně celková determinace vašeho Simíka pomocí 5 vlastností, které mu dáte na začátku, se bude prolínat kompletně celou trojkou The Sims. Tyto vlastnosti totiž určí životní přání a vlastně směr, jakým se bude dobrodružství vašeho malého přítele ubírat. Detailněji jsme se ale těmito vlastnostmi zabývali již v našich předchozích preview.

Změnu ve trojce zaznamená i možnost přátelení se. Tentokrát už to nepůjde tak hladce, jen abyste si několikrát za sebou popovídali a podrbali události. Jakým přesně způsobem si ale vaši Simíci nadělají nové kamarády si ovšem EA drží ještě stále pod pokličkou.

Pokud nakonec všechno půjde podle plánu, tak bychom se mohli dočkat The Sims 3 přesně za měsíc, takže nezbývá než vzít metr a spokojeně odstříhávat dny. No, a nebo si hru rovnou objednat na GameExpres.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy