The Blob

Martin Havlíček
26. 2. 2007 16:59
Stáhněte si zdarma herní dobrodružství gumového mimozemšťana!
Foto: Hratelně.cz

Blob zrovna nesplňuje všeobecně rozšířené představy o mimozemšťanech; není zelený, nemá tykadélka a už vůbec ne mandlové oči. Je to velká bezbarvá gumová koule.

Takže tento Blob jen tak náhodou prolétával naší galaxií, když tu najednou jej potkala nehoda, vinou které musel nouzově přistát na planetě Zemi. Konkrétně se zabořil do města Utrechtu, načež nizozemská vláda vyslala své agenty, aby "ufona" prozkoumali.

V této chvíli se obézního sympaťáka ujímá hráč, aby jej provedl Utrechtem a s jeho pomocí dal městu veselejší ráz. Nátěrovou barvou se stávají místí obyvatelé, které autoři hry ztvárnili jako pestrobarevná stvoření podobná spíše gumovým medvídkům než lidem. Jakmile Blob takového "člověka" rozmázne, zbarví se jeho odstínem a stejně tak poznamená vše, čeho se dotkne. A na tom je postavena hratelnost. Obarvěte co nejvíce předmětů za sebou, abyste získali co nejvíce bodů! Aby se předešlo monotónnosti, rozmístili designéři po městě několik - často velmi nepřístupných - cílů, jež musíte "natřít" specifickým odstínem.

Dávejte si však pozor na agenty. Jakmile se totiž dotknete "muže v černém", tak už nemůžete změnit barvu a samozřejmě také nelze získávat body. Jediným východiskem je omytí v řece.

Technologické zpracování je na úrovni, takže neznechutí ani ty nejnáročnější hráče. The Blob dokonce podporuje vysoké rozlišení a širokoúhlý mód obrazu.

Hodnocení: 84%
STÁHNOUT ZDE (97 MB)

 

Právě se děje

Další zprávy