Spolupracovat nebo protivníka vyřadit sám?

Patrik Khudhur
25. 1. 2008 0:00
Vyřaďme ho z kola ven...

V turnajích se často stává, že hráče s málo žetony (říkejme mu X), který jde all-in ještě před flopem, dorovná více než jeden hráč. Po flopu, turnu (čtvrtá karta) i riveru (pátá karta) všichni, kteří dorovnali, často jen checkují, neboť nikdo nechce riskovat kvůli prázdnému sidepotu. Místo toho v tichosti takto spolupracují v naději, že dostanou pana X z kola ven.

Proti jedinému hráči by pan X měl přijatelné šance k přežití a zdvojnásobení svého banku. Když však stojí proti třem nebo čtyřem dalším hráčům, klesají jeho naděje drastickým způsobem. To je důvod, proč hráči většinou již nesázejí. Společný cíl vyřadit pana X zde dostává přednost před ukořistěním chudého potu.

Pokud však máte dobré karty a chcete získat pot pro sebe, je už lepší vsadit pořádně. Ostatní pravděpodobně položí ze dvou důvodů. Za prvé rádi uvidí, že za ně uděláte špinavou práci a zbavíte se pana X. Za druhé je pro ně zkrátka příliš nevýhodné v takovéto situaci riskovat a sázet na průměrné kombinace (pokud náhodou mají velmi dobré karty, situace se samozřejmě mění).

 

Právě se děje

Další zprávy