Smartphony s Windows Phone předeženou iPhone do tří let

LP Fish
24. 1. 2012 9:00
Podle analytiků z iSuppli čeká Windows Phone raketový nástup v souvislosti s novými aparáty od finského výrobce Nokia. Do roku 2015 má jeho podíl na trhu předhonit podíl iOS od Applu.
Nokia Lumia 900
Nokia Lumia 900 | Foto: Nokia

Podle prognózy respektované analytické společnosti iSuppli se operační systém Windows Phone stane do roku 2015 dvojkou v operačních systémech chytrých telefonů.

V roce 2011 přitom tvořily smartphony s Windows Phone jen necelá 2 procenta trhu. Do roku 2015 by měly podle prognózy tvořit až 16,7 procent.

Tím by sice Android zůstal na prvním místě, ale iPhone by se posunul na místo třetí.

Podle iSuppli je k tomuto vývoji klíčové rozhodnutí společnosti Nokia používat Windows Phone na svých telefonech.

Podle jednoho z analytiků Wayna Lama je letošní přístroj Nokia Lumia 900 bodem obratu, po kterém Windows Phone dohoní náskok obou konkurenčních mobilních platforem.

Klíčová je Lumia 900 a ekosystém okolo ní

Raketový nástup Windows Phone by měl nastat už v tomto roce, podle prognózy by se měl jeho podíl na trhu zvýšit až na 16,7 procent. 

Polovinu tohoto nárůstu má pak zařídit právě finský výrobce Nokia a jeho novinka Lumia 900. Ta by měla pro Nokii znovu dobýt severoamerický trh.

"Tento produkt znamená první krok k tomu aby si Nokia vzala zpět své místo na trhu. V kombinaci s úsilím Nokie vytvořit pro Windows Phone potřebný ekosystém, pomůže Lumia 900 a její následovníci návratu na druhé místo pro tento operační systém do roku 2015," řekl Lam pro Daily Mail.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy